Nikon lanceert AF-S NIKKOR 70–200mm f/4G ED VR

I AM Extending the Range

24 OKTOBER 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag introduceert Nikon een nieuw zoomobjectief in FX-formaat met een brandpuntsafstandbereik van 70–200mm en een vast f/4-diafragma. Met dit objectief breidt Nikon zijn assortiment aan krachtige f/4 NIKKOR-objectieven uit. Dit is het eerste NIKKOR-objectief dat is uitgerust met Nikons vibratiereductiesysteem van de volgende generatie waarvan de correctie tot 5 stops kan worden gecompenseerd.

Door de verbeterde vibratiereductie en de hoogwaardige Nikon-optiek leent dit objectief zich bij uitstek voor het fotograferen van evenementen, reizen, natuurtaferelen en zelfs sportmanifestaties. Dit objectief is dan ook geschikt voor amateur- én beroepsfotografen die hoge kwaliteitseisen stellen.

Een stap verder
Het objectief is uitgerust met een vibratiereductiesysteem van de volgende generatie. Dit maakt het mogelijk de correctie tot wel vijf stops te compenseren. Dit is een duidelijke verbetering, aangezien de grotere stabiliteit de invloed van cameratrillingen aanzienlijk beperkt en de gebruiksmogelijkheden bij weinig licht sterk verbetert.

Er zijn twee VR-standen beschikbaar: de stand Normal is bedoeld voor het maken van foto's onder normale omstandigheden en de stand Active maakt het mogelijk de hoogfrequente cameratrillingen tegen te gaan die optreden bij het fotograferen vanuit bijvoorbeeld een rijdend voertuig. Beide standen staan garant voor een stabiel zoekerbeeld en dit is direct te merken aan het gemak en de precisie waarmee je kunt scherpstellen en kadreren.

Geen compromissen
Ondanks zijn lichte gewicht is er niet bespaard op de prestaties. Dat blijkt wel uit de uitstekende resolutie- en contrastwaarden van dit objectief. De optische constructie is dan ook uitgerust met maar liefst 20 elementen die over 14 groepen zijn verdeeld. Bovendien is het objectief voorzien van een Nano Crystal Coat van Nikon om lichtvlekken en beeldschaduwen tegen te gaan.

Uitgebalanceerd
Voor dit objectief, waarbij het formaat, het gewicht, de prijs en de beeldkwaliteit perfect in balans zijn, is ook een speciale statiefgondel, de RT-1, leverbaar. Met dit als optie verkrijgbaar accessoire kun je de balans bij gebruik van het statief verbeteren en tijdens het maken van portret- en landschapsfoto's snel en soepel omschakelen tussen de verticale en de horizontale stand.

Prijzen en beschikbaarheid
De AF-S NIKKOR 70–200mm f/4G ED VR is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 29 november 2012 voor een verkoopadviesprijs van € 1379,-. Dit objectief wordt geleverd met een zonnekap (HB-60) en een objectieftasje (CL-1225). Optioneel is de RT-1 statiefgondel verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €129,-.

Citaten
"Naar dit objectief is reikhalzend uitgekeken door amateur- en beroepsfotografen die op zoek zijn naar een betaalbaar NIKKOR f/4-objectief dat dezelfde compromisloze mogelijkheden biedt als veel duurdere professionele objectieven. Er is niet bespaard op de beeldkwaliteit en het objectief heeft als voordeel dat het over het nieuwste vibratiereductiesysteem beschikt." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.