Een camera voor op de catwalk: de stijlvolle COOLPIX S01

Kleiner dan een creditcard, toch een echte blikvanger

22 AUGUSTUS 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon presenteert de COOLPIX S01, de meest opvallende microcamera binnen het COOLPIX assortiment. De camerabody mag dan kleiner zijn dan een creditcard, maar door zijn stijlvolle vormgeving springt de camera meteen in het oog. De camera is leverbaar in wit, zwart en mirror. Deze opvallende verschijning is overal en altijd te gebruiken dankzij het NIKKOR-objectief met 3x optische zoom, het 6,2cm touchscreen, de 10,1-megapixel CCD-beeldsensor, het interne geheugen van 7,3GB en de 720p filmfunctie.

Compacte schoonheid
Dankzij de ingebouwde batterij en het interne geheugen van 7,3 GB kunnen op de slanke en  gestroomlijnde COOLPIX S01 maar liefst 3000 beelden met volledige resolutie of 3 uur video in VGA-kwaliteit worden opgeslagen. Extra geheugenkaarten of externe opladers zijn daardoor overbodig.

Verder nodigt het intuïtieve touchscreen uit om zelf aan de slag te gaan en de prachtigste foto’s en video’s vast te leggen. Bovendien kunnen de vele creatieve effecten helpen een persoonlijke stempel op de opnamen te drukken. Zo kun je je films vooraf een nostalgisch tintje geven met het sepia-effect of je foto's er achteraf retro uit laten zien met het speelgoedcamera-effect of een leuke twist geven met het Fisheye-effect. Door grote menupictogrammen is het overzichtelijke touchscreen eenvoudig te bedienen. Daarnaast kun je het startscherm aan je voorkeuren aanpassen en bijvoorbeeld een van je eigen foto's als achtergrondafbeelding gebruiken.


Andere belangrijke functies

NIKKOR-zoomobjectief met 3x optische zoom (29–87mm): Maak met dit objectief in een handomdraai de prachtigste foto's en films, van groepsfoto's tot portretten.

HD-film (720p): Leg de actie moeiteloos vast in HD.  Raak in de filmstand alleen maar even het scherm aan  raken om met het opnemen van film te beginnen.

Detectie van bewegingsonscherpte: Vermindert het effect van cameratrillingen en corrigeert onverhoedse bewegingen van de camera en het onderwerp. De hoge ISO-lichtgevoeligheid (tot 1600) vermindert de kans op onscherpe beelden bij snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht.

Eenvoudige autostand met Automatische scènekeuze: De camera kiest zelf de onderwerpstand die het beste bij de omstandigheden past.

EXPEED C2: Via het geavanceerde beeldverwerkingssysteem van Nikon worden alle cameratechnologieën geoptimaliseerd. Dat zorgt voor een snelle respons, uitmuntende prestaties en een onberispelijke beeldkwaliteit.

Opladen via USB- of lichtnetadapter: Met de meegeleverde USB-kabel kun je de camera opladen via de computer.

De COOLPIX S01 is in Nederland verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en mirror (spiegel zilver). De verkoopadviesprijs is €169,- en is naar verwachting leverbaar vanaf 27-9-2012.

Citaten
"De camerabody is niet alleen ultracompact en zo licht als een veertje, maar ook bloedmooi om te zien. En toch zit er zoveel geavanceerde technologie in de camera dat je er fantastische foto’s mee maakt. Daar zorgen het objectief met 3x-optische zoom en de 10,1-megapixel beeldsensor wel voor. Daarnaast kun je allerlei creatieve filters op je foto's toepassen. Deze superkleine camera is meer dan een geraffineerde modeaccessoire." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.