Geef je creativiteit vleugels met de Nikon COOLPIX P7700

Hoogwaardige compact camera met snel objectief en kantelbare monitor

22 AUGUSTUS 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag kondigt Nikon de COOLPIX P7700 aan, een compacte camera voor perfectionisten. Dankzij het zeer lichtsterke f/2,0-4,0 NIKKOR-objectief met 7,1x optische zoom, de grote 1/1,7-inch 12-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde, de vibratiereductie met lens-shift, de Full HD-filmmogelijkheden, de RAW-bestandsindeling en de 7,5 cm kantelbare LCD-monitor staat de P7700 garant voor levendige beelden met een prachtig bokeh.

De lichtkunstenaar
De geavanceerde Nikon lenstechnologie in de COOLPIX P7700 zorgt, ongeacht de lichtomstandigheden, voor een hoogstaande precisie, een scherpe resolutie en een hoog contrast. Twee ED-glaselementen minimaliseren de chromatische aberratie, het grijsfilter (ND) maakt een zeer nauwkeurige belichtingsregeling mogelijk en het afgeronde diafragma met zeven lamellen zorgt voor een zeer natuurlijke vervaagde achtergrond. Het regelen van de lichtkwaliteit is mogelijk met de ingebouwde flitser met commandofunctie of maak gebruik van het Nikon Creative Lighting System een flitser uit het compatibele Speedlight-gamma aan te sturen.


Persoonlijke regieassistent
Met de COOLPIX P7700 kan iedereen die op zoek is naar een draagbare maar veelzijdige camera zijn hart ophalen. Zo kun je Full HD-video-opnamen (1080p) maken met 3D-geluid, via de aangepaste filmstand de diafragma-instellingen en de ISO-gevoeligheid controleren, de optische zoom gebruiken bij het filmen en de kwaliteit van de geluidsopnamen verder verbeteren door de externe microfoonuitgang te gebruiken.

Volledige controle
De belichtingsstanden (PSAM) vergroten de creatieve mogelijkheden en met de drie persoonlijke gebruikersstanden zijn in een handomdraai de gewenste camera-instellingen geactiveerd. Met behulp van twee aanpasbare functieknoppen kun je het menu omzeilen en snelkoppelingen maken naar je favoriete camera-instellingen. Daarnaast bieden de instelschijven op de voor- en achterzijde moeiteloos toegang tot de voornaamste camera-instellingen, waardoor een vloeiende handmatige bediening mogelijk is.

Creativiteit vanuit alle camerahoeken
Met de 7,5cm monitor met 921.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en anti-reflectiecoating is het mogelijk om vanuit ongebruikelijke hoeken opnames te maken. De volledige RGB-kleurreproductie en hoge contrastverhouding van de kantelbare monitor zullen evenmin teleurstellen.

Snelle beeldverwerking
Het snelle EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem maakt een hogere beeldkwaliteit en betere filmopnamen mogelijk. Daarnaast zorgt de grote gevoeligheid van dit systeem voor uitstekende, ruisarme prestaties, zelfs bij een hoge ISO-waarde.

Andere belangrijke functies
Vibratiereductie met lens-shift: dankzij het geavanceerde vibratiereductiesysteem van Nikon hebben cameratrillingen minder effect op de kwaliteit van de opnamen en kun je sluitertijden gebruiken die tot vier stops langer zijn.

De hoge ISO-gevoeligheid (uitbreidbaar tot maximaal ISO 6400, equivalent): vermindert de kans op onscherpe beelden bij snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht. De ISO-waarde (van 80 tot 6400, ISO-equivalent) kan handmatig worden ingesteld met de Hi1-instelling.

Snelle respons voor een gestroomlijnde workflow en rimpelloze opnamen. Snel overschakelen tussen verschillende functies en een zeer korte opstarttijd, een indrukwekkende AF-snelheid en een zeer korte ontspanvertraging.

Opnamen in RAW-indeling: de beelden kunnen worden opgenomen en opgeslagen in de hoogwaardige NRW-indeling, zelfs bij gebruik van ingebouwde camerafuncties zoals continu-opnamen en Picture Controls.

Picture Controls: zet de kleurkwaliteit van je foto's en films helemaal naar je hand. Hiermee kun je de levendigheid van de kleuren of de mate van verscherping van alle vier de belichtingsstanden (P/S/A/M) instellen voordat je gaat filmen of fotograferen. Met twee aangepaste Picture Controls kun je het menu links laten liggen en snelkoppelingen naar je favoriete instellingen maken.

Flexibele continuopnamen maken met hoge snelheid: kies uit drie verschillende snelheden voor continuopnamen: 8 bps (max. 6 beelden), 4 bps (max. 6 beelden) en 1 bps (max. 30 beelden).

Effecten en filters: maak foto's en films met speciale effecten of pas een filter toe op foto's. Zo kun je met het effect Schilderij je beelden eruit laten zien alsof ze met de hand geschilderd zijn. Met filters als Selectieve kleur kun je monochrome foto's maken en deze voorzien van een vleugje kleur naar keuze.

Draadloze overdracht: compatibel met Eye-Fi X2-kaarten (of hoger). Hiermee kun je je opnamen rechtstreeks verzenden naar smartphones en SD-, SDHC- en SDXC-geheugenkaarten.

Compatibele accessoires: Speedlight-flitsers, de afstandsbediening ML-L3 waarmee de sluiter op afstand kan worden ontspannen, 40,5mm-filters, de afstandsbedieningskabel MC-DC2 en het GPS-apparaat GP-1.

De COOLPIX P7700 is in Nederland verkrijgbaar in het zwart. De adviesprijsverkoopprijs bedraagt 549,- en de COOLPIX P7700 is naar verwachting leverbaar vanaf 27-9-2012.

Citaten
"De COOLPIX P7700 is creativiteit in zakformaat. Het lichtsterke NIKKOR-objectief heeft een groot zoombereik van 28-200mm en een snel diafragma van f/2,0-4,0. Samen met de bijzonder gevoelige CMOS-sensor zorgt dit voor kraakheldere en haarscherpe beelden, ongeacht de lichtomstandigheden. Daarnaast biedt de nieuwe draai- en kantelbare LCD-monitor nog meer mogelijkheden, zodat je het onderwerp altijd vanuit een uniek perspectief kunt vastleggen, wat met name bij video-opnamen goed van pas komt." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.