Nikon D4 en D800 verkozen tot camera's van het jaar

15 AUGUSTUS 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon heeft twee prijzen gewonnen tijdens de EISA awards dit jaar, ‘Europese Professionele Camera van het jaar 2012-2013’ voor de FX-format full-frame Nikon D4, en ‘Europese Camera van het jaar 2012-2013’ voor de 36.3 megapixel FX-format Nikon D800.

Deze prijzen worden toegevoegd aan Nikon’s successen tijdens de TIPA awards van dit jaar (Technical Image Press Association) , daar won de Nikon D800 de ‘Best D-SLR Expert’-award, en vergelijkbare prijzen werden gegeven aan de Nikon 1 systeemcamera en de Nikon D5100.

Elk jaar nomineert de European Imaging and Sound Association (EISA) de beste apparatuur uit verschillende categorieen audiovisuele producten die in Europa de afgelopen 12 maanden geintroduceerd zijn. Het erkent die producten die worden gewaardeerd door gewone gebruikers en professionals die hoge kwaliteit en creatieve opties willen. De awards worden gekozen door panels uit 20 landen die meer dan 50 prominente tijdschriften vertegenwoordigen op het gebied van foto, video, audio, home theatre en mobiele apparaten.

Europese Professionele Camera van het jaar 2012-2013: de NIKON D4

De EISA jury zegt: “De beste professionele camera van het jaar is Nikon’s full frame 16-million-pixel D4, omdat het in staat is de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren, zelfs in moeilijke omstandigheden. Testen die zijn uitgevoerd door EISA magazines concluderen dat de camera een uitzonderlijke combinatie heft van een hoge resolutie, een hoog dynamisch bereik, erg lage ruisniveau’s zelfs op ISO 12800, een supersnelle autofocus, een korte reactiesnelheid en een hoog aantal beelden per seconde die lang achtereen genomen kunnen worden. De body is stevig en goed beschermd tegen stof en vocht. De zoeker levert een scherp, comfortabele en precies beeld van hetgeen opgenomen wordt. De bijna perfecte handzaamheid maakt de D4 erg gemakkelijk en plezierig in gebruik en we vinden vooral de nieuwe joystick die gebruikt kan worden zowel als je de camera horizontal als verrtikaal houdt, erg plezierig. De D4 levert tevens erg hoge videokwaliteit dankzij de ongecomprimeerde output.”

Europese Camera van het jaar 2012-2013: de NIKON D800

De EISA jury zegt: “De beste camera van dit jaar is de Nikon D800. Met zijn 36 miljoen pixels en full frame sensor biedt het een uitzonderlijk hoge resolutie en zijn er, volgens tests die zijn uitgevoerd door EISA tijdschriften, geen compromissen gesloten als het gaat om het dynamisch bereik van de camera of de ruisniveau’s bij hoge ISO-instellingen. Met de compacte en stevige behuizing en redelijke prijsstelling levert het eersteklas meting en een 51-punts autofocus systeem die voor de professionele D4 ontwikkelt is. De camera heft een duidelijke en heldere 100% zoeker die erg precies en gemakkelijk in gebruik is, zelfs met zonnebril op. De kleine flitser kan additionele Nikon flitsers aansturen en is in staat de juiste hoeveelheid inflitslicht te gebruiken, zelfs in complexe lichtcondities. De D800 E versie levert nog hogere resolutie plaatjes zodat je naderhand geen extra scherpte hoeft toe te voegen: de beeldkwaliteit komt in de buurt van een medium format camera maar met de voordelen van de veelzijdigheid van een lichtgewicht 35mm reflex camera.”
Citaten
"We zijn echt heel trots dat we deze twee EISA awards hebben gewonnen voor onze belangrijkste D-SLRs. Zowel de Nikon D4 als de D800 bieden onovertroffen beeldkwaliteit en uitzonderlijke prestaties, zelfs in de meest extreme omstandigheden, de feedback van professionele fotografen en filmers is enorm positief." Matthieu van Vliet, de kersverse Country Manager van Nikon Nederland
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.