Nikon introduceert de AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G

Groothoekobjectief met groot diafragma van FX-formaat

19 APRIL 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag kondigt Nikon een nieuw groothoekobjectief met groot diafragma aan met een vast brandpunt: de AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G.

De AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G vormt een welkome aanvulling op het assortiment vastbrandpuntobjectieven in FX-formaat en heeft een nieuw optisch ontwerp waarmee het bij uitstek geschikt is voor de hoge resolutie van de huidige D-SLR's. Het grote diafragma van f/1.8 maakt scherpere beelden bij weinig licht mogelijk en zorgt voor een wonderschoon bokeh. Daarbij resulteert de nieuwe optische constructie in een prachtige beeldweergave.

Zurab Kiknadze, Productmanager Objectieven, Accessoires en Software bij Nikon Europe zegt:

“Met dit langverwachte objectief breidt Nikon zijn toch al grote assortiment groothoekobjectieven nog verder uit en wordt het gat tussen de 24 mm en 35 mm NIKKOR-objectieven prachtig opgevuld. Met de brandpuntsafstand van 28 mm plaats je het onderwerp in een breed en uitgesproken perspectief, terwijl de verbeterde optische constructie ongewenste vertekening tegengaat. Dit is een ideaal objectief voor iedereen die van groothoek houdt.”

Brede aantrekkingskracht

De compacte en lichtsterke AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G is een ideale keus voor fotografen met een hoge resolutie D-SLR die graag met groothoek werken. De brandpuntsafstand van 28 mm is ideaal voor fotograferen in krappe ruimtes, maar ook voor het vastleggen van prachtige panorama's of stadsgezichten en voor straatfotografie. Dankzij het grote diafragma van f/1.8 kun je bij weinig licht toch scherpe opnamen maken en profiteer je van een perfecte balans tussen scherpte en bokeh, zodat je onderwerp prachtig wordt geïsoleerd. Bijkomend voordeel van het grote diafragma is het heldere zoekerbeeld.

Grote voordelen

De AF-S NIKKOR 28 mm f/1.8G is uitgerust met een splinternieuw optisch ontwerp. Deze ondersteunt de steeds hogere resolutie van moderne D-SLR's en legt zowel prachtige, scherpe foto's als video's vast. Twee asferische lenselementen minimaliseren aberraties en corrigeren de vertekening die bij een grote beeldhoek kan ontstaan. Nikons exclusieve Nano Crystal Coat gaat dubbelbeelden en lichtvlekken tegen en de Silent Wave Motor (SWM) zorgt voor een discrete en precieze autofocus.

Compact en duurzaam

De AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G heeft een weerbestendig afgedichte vatting en is met zijn 300 gram een solide maar toch lichte en compacte optie die gemakkelijk in elke fototas past. Het objectief is compatibel met D-SLR's in het Nikon FX-formaat en biedt in combinatie met Nikon DX-spiegelreflexcamera's een beeldhoek die overeenkomt met een brandpuntsafstand van 42 mm bij kleinbeeld. Ook is het objectief volledig compatibel met D-SLR-instapmodellen die niet over een ingebouwde autofocusmotor beschikken.

Het objectief wordt geleverd met een zonnekap HB-64 en een zachte lenstas CL-0915.

klik hieronder voor het complete persbericht.
Afbeeldingen
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.