Nikon D800 – Voor het complete beeld

07 FEBRUARI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt vandaag een grensverleggende nieuwe 36,3 megapixel professionele D-SLR in FX-formaat, de Nikon D800, aan. De meesterlijke Nikon D800, ontworpen om vandaag te voldoen aan alle behoeften van de fotografie en video van morgen, zit boordevol nieuwe technologie die ongeëvenaarde diepte- en detailniveaus in fotografie biedt samen met alle flexibiliteit die u nodig hebt om video's van hoge kwaliteit op te nemen.

De Nikon D800 is een klasse apart en een geduchte concurrent voor middenformaatcamera's van andere merken, maar biedt alle flexibiliteit van het D-SLR-formaat en geeft professionals die aandacht voor details willen, de vrijheid om magnifieke beelden te creëren.

Bij deze spannende introductie, de eerste in de branche, wordt ook een speciale editie van de D800 geïntroduceerd: de Nikon D800E. Met een aangepaste optisch laagdoorlaatfilter is de D800E een uniek alternatief voor fotografen die op zoek zijn naar de ultieme definitie.

Dirk Jasper, Manager Professional Products, Nikon Europe legde uit: "De Nikon D800 is de ultieme full-frame D-SLR met interessante beloften voor de toekomst van het maken van beelden en video. De indrukwekkende 36,3 megapixels resolutie biedt meer details dan ooit tevoren en de uitgebreide video-opties zullen filmmakers in alle disciplines versteld doen staan." Hij voegde er nog aan toe: "Wij zijn ervan overtuigd dat de D800 voor iedereen die op hoog niveau actief is met foto's en films, of beide, een bijzonder interessante optie is."

Het complete plaatje

De baanbrekende CMOS-sensor op 36,3 megapixel FX-formaat (full-frame) bevat belangrijke technologie waarmee nog nooit eerder vertoonde detailniveaus en toonbereik mogelijk worden.

Een 12-kanaalsuitlezing met 14-bit A/D-conversie en hoge signaal-ruisverhouding zorgt voor beelden van opmerkelijke kwaliteit met weinig ruis en een breed dynamisch bereik.

Breed ISO-bereik: de D800 heeft een groot gevoeligheidsbereik van 100 tot 6400 ISO, uitbreidbaar van 50-25.600 (equivalent) en vormt in combinatie met dit resolutieniveau een totaal nieuwe standaard voor D-SLR's. De intelligente ruisonderdrukkingssystemen van de camera verminderen ruis zonder de fijne details op te offeren, waardoor optimale flexibiliteit onder alle belichtingsomstandigheden mogelijk is. De beelden zijn haarscherp, zelfs bij hogere ISO-instellingen.

Topprestaties

De D800 is uitgerust met het EXPEED 3-beeldverwerkingssysteem van Nikon waardoor taken met veel data een fluitje van een cent zijn zonder dat hiervoor de snelheid en kwaliteit opgeofferd worden waar professionals aan gewend zijn.

Door de 16-bits beeldverwerking biedt de D800 nu nog rijkere kleuren en tonen, en dit bijzonder geavanceerde beeldverwerkingssysteem zorgt voor vloeiende gradaties met overvloedige details en rijke tonen in de hele schaal tot puur wit, zelfs bij het maken van opnamen in JPEG.

Hoge kwaliteit video

Voor professionals die met video werken, biedt de D800 alle gewenste flexibiliteit voor een uitgebreide reeks filmapplicaties. Dit is grootformaat filmen op zijn best met een uitgebreide reeks beeldsnelheden.

Beeldsnelheden: Full HD-films (1080p) kunnen opgenomen worden in 30p, 25p en 24p, met de opties 60p, 50p en 25p bij 720p. Filmclips kunnen maximaal 29:59 minuten lang zijn.

Multi-Format Full HD D-film: net zoals al bij de D4 geïntroduceerd werd, is opnemen in full HD mogelijk in zowel op FX als op DX gebaseerde formaten, wat een uitzonderlijke expressievrijheid biedt.

Zie onderstaande download voor het complete persberichtin word

Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.