Professioneel karakter in een compact jasje – Nikon COOLPIX P310

01 FEBRUARI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon breidt zijn COOLPIX Performance-serie uit met de COOLPIX P310, een krachtige compact camera die bedoeld is voor serieuze fotografie. De nieuwe 16-megapixel camera is voorzien van een helder f/1.8 NIKKOR-objectief met 4,2x optische zoom en groothoekbereik, een CMOS-sensor met belichting via de achterzijde, geavanceerde beeldstabilisatie met lens-shift, Full HD-filmfunctie, een 7,5 cm (3,0-inch) hoge resolutie LCD-scherm en een instelbare functieknop.

COOLPIX P310: laat zien wat je in huis hebt
De P310 combineert Nikon's toonaangevende beeldtechnologie met het snelste NIKKOR-objectief dat ooit op een COOLPIX-model is gezet. Het extreem heldere en supersnelle f/1.8-objectief zorgt in combinatie met een zeer gevoelige vanachter belichte CMOS-sensor voor haarscherpe beelden, zelfs 's nachts of in andere lastige lichtomstandigheden.

Volledige creatieve zeggenschap is gegarandeerd dankzij vier handmatige belichtingsstanden: Automatisch programma (P), Sluitertijdvoorkeuze (S), Diafragmavoorkeuze (A) en Handmatig (M). Bij het fotograferen van complexe onderwerpen profiteer je van het nieuwe intelligente AF-systeem, waarmee je handmatig kunt scherpstellen met een 99-punts autofocussysteem voor extra scherpe resultaten. Heb je eenmaal een ideale instellingencombinatie gevonden, dan kun je met de instelbare functieknop een snelkoppeling instellen en zo buiten het menu om de gewenste instellingen weer activeren.

Om verzekerd te zijn van stabiele opnamen, is de COOLPIX P310 uitgerust met de tweede generatie vibratie reductie (VR) die het effect van bewegingsonscherpte door cameratrilling tegengaat en het mogelijk maakt om sluitertijden te gebruiken die tot vier stops langer zijn dan normaal aan te raden is. Bij het filmen in Full HD (1080p) met stereogeluid zijn geavanceerde functies zoals optische zoom met autofocus beschikbaar. En er zijn nog meer mogelijkheden, want de COOLPIX P310 kan ook in slowmotion en in fastmotion filmen, met opnamesnelheden tot 120 beelden per seconde (bps). Via een ingebouwde HDMI-aansluiting kun je de camera rechtstreeks op een HDTV aansluiten om foto's en films meteen met familie en vrienden te bekijken.

De COOLPIX P310 is leverbaar in twee kleuren: zwart en wit en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 329.

Overige features COOLPIX P310:

  • 7,5 cm (3,0-inch) LCD-scherm met 921.000 beeldpunten: of u nu opnamen maakt in helder zonlicht of bij weinig licht, het grote LCD-scherm met anti-reflectie coating zorgt voor een scherp contrast en een heldere weergave.
  • Auto HDR-stand: wanneer je in de HDR-stand fotografeert, leg je in elke situatie beelden met een indrukwekkend toonbereik vast. De camera combineert twee opnamen die tijdens één ontspancyclus met een verschillende belichting zijn gemaakt en zet deze om in een beeld met een groot dynamisch bereik en een rijke kleurgradering.
  • Eenvoudig panorama 360°/180°: pan verticaal of horizontaal voor dynamische panorama's.
  • 3D-opnamestand: maak een 3D-beeld van elk niet-bewegend onderwerp om weer te geven op 3D-Tv's en computers. De camera combineert twee beelden die vanuit verschillende posities zijn genomen; de tweede opname wordt automatisch gemaakt wanneer de camera detecteert dat je je in de juiste positie bevindt.
  • Standknop met handmatige belichtingsstanden (P/S/A/M) en een Gebruikersstand waar je al je voorkeursinstellingen direct kunt oproepen.
  • Snelle continu-opnamen: maak tot 5 opnamen met volledige resolutie bij 6 bps, of tot 30 opnamen met volledige resolutie bij 1 bps.
  • Subject Tracking AF: maak scherpe opnamen van onderwerpen die niet kunnen of willen stilzitten.
  • Draadloze overdracht: compatibel met Eye-Fi X2-kaarten (of nieuwer). Verzend je digitale foto's (in JPEG-formaat) direct naar je telefoon of computer en maak vervolgens verbinding met internet om te profiteren van de fotodeelservice My Picturetown van Nikon.
Afbeeldingen
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.