Nieuwe superzoom camera’s van Nikon: COOLPIX P510 en L810

01 FEBRUARI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert vandaag twee nieuwe superzoom camera's: De COOLPIX P510 en COOLPIX L810.

De COOLPIX P510, opvolger van de populaire COOLPIX P500, is uitgerust met een NIKKOR-lens met maar liefst 42x optische zoom en met een brandpuntsafstand die loopt van 1000mm supertele tot 24mm groothoek. Bovendien is de camera voorzien van een 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en geavanceerde beeldstabilisatie. Met de 16-megapixel COOLPIX L810, opvolger van de COOLPIX L120, kom je dankzij een extreme groothoeklens met 26x optische zoom dichter bij de actie dan ooit. 

COOLPIX P510: ongekend zoombereik
De compacte COOLPIX P510 is een uitstekend presterende camera met een ongeëvenaard bereik van 42x zoom, een kantelbaar LCD-scherm met hoge resolutie en 921.000 beeldpunten en Full HD-filmfunctie (1080p) met stereogeluid. Van groothoekopnamen van een groep vrienden tot ver ingezoomde beelden van dolfijnen op zee, het verbluffend grote zoombereik van de COOLPIX P510 voorziet in alle omstandigheden. De 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en de geavanceerde vibratie reductie (VR) maken scherpe opnamen onder alle lichtomstandigheden mogelijk. Zelfs bij langere brandpuntsafstanden blijft het beeld stabiel en wordt het onderwerp haarscherp vastgelegd.

Met één druk op de knop schakel je tussen fotograferen en filmen in Full HD (1080p) met stereogeluid. De optische zoom en autofocus zijn ook tijdens het filmen beschikbaar en de COOLPIX P510 kan tevens in slowmotion of in fastmotion opnemen, met snelheden tot 120 beelden per seconde (VGA). Films kunnen in iFrame-formaat worden opgenomen en via een ingebouwde HDMI-aansluiting kun je de camera rechtstreeks op een HDTV aansluiten, om zo foto's en films meteen met familie en vrienden te kunnen delen.

Het kantelbare hoge resolutie LCD-scherm helpt je bij het ontdekken van je creatieve kant en maakt het gemakkelijk om vanuit een heel ander perspectief opnamen te maken, bijvoorbeeld vanuit een heel hoog of heel laag standpunt. De ingebouwde GPS-module registreert de exacte locatie waar een foto is gemaakt en slaat dit als geotag op in de EXIF data (beeldinformatie).

De COOLPIX P510 is beschikbaar in drie kleuren: zwart en donkergrijs en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 429.


Overige features COOLPIX P510

 • Auto HDR-stand: wanneer je in de HDR-stand fotografeert, leg je in elke situatie beelden met een indrukwekkend toonbereik vast. De camera combineert twee opnamen die tijdens één ontspancyclus met een verschillende belichting zijn gemaakt en zet deze om in één beeld met een groot dynamisch bereik en een rijke kleurgradering.
 • Eenvoudig panorama 360°/180°: pan verticaal of horizontaal voor dynamische panorama's.
 • 3D-opnamestand: maak een 3D-beeld van elk niet-bewegend onderwerp om weer te geven op 3D-Tv's en computers. De camera combineert twee beelden die vanuit verschillende posities zijn genomen; de tweede opname wordt automatisch gemaakt wanneer de camera detecteert dat je je in de juiste positie bevindt.
 • Snelle continu-opnamen: maak tot 5 opnamen met volledige resolutie bij 6 bps, of tot 30 opnamen met volledige resolutie bij 1 bps.
 • Standknop met handmatige belichtingsstanden (P/S/A/M) en een Gebruikersstand waar je al je voorkeursinstellingen direct kunt oproepen.
 • Draadloze overdracht: compatibel met Eye-Fi X2-kaarten (of nieuwer). Verzend je digitale foto's (in JPEG-formaat) direct naar je telefoon of computer en maak vervolgens verbinding met internet om te profiteren van de fotodeel service My Picturetown van Nikon.
 • Retoucheermenu: maak je foto's in de camera mooier met allerlei filtereffecten. Bevat opties zoals Selectieve kleur, waarmee je foto monochroom wordt gemaakt en je een gebied naar keuze een kleurt kunt geven, en Ster, wat heldere objecten een stereffect geeft.

COOLPIX L810: betaalbare prestaties

Met een superzoomobjectief en filmopnamen in 720p biedt de COOLPIX L810 fantastische technologie die gebruiksvriendelijk is en waarmee je memorabele momenten betrouwbaar worden vastgelegd. In de gemakkelijke automatische stand worden alle instellingen voor de actuele lichtsituatie geoptimaliseerd, zodat je probleemloos kunt fotograferen.

Met het NIKKOR 26x ultragroothoek zoomobjectief met een zoombereik van 22,5 - 585mm maak je zowel prachtige overzichtsbeelden als detailopnamen van actie in de verte. Een innovatieve regelaar aan de zijkant van de camera zorgt ervoor dat je soepel en stabiel door het hele bereik kunt zoomen, of je nu fotografeert of filmopnamen maakt, terwijl 'Lens shift VR' (vibratie reductie met lens-shift) het effect van cameratrilling tegengaat. De 16-megapixel CCD-beeldsensor en vier verschillende automatische functies tegen onscherpte, zorgen voor scherpe beelden bij elke opname.

De COOLPIX L810 is beschikbaar in vier kleuren: zwart en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 289.

Overige features COOLPIX L810

 • Heldere video-opname in 720p kwaliteit: met de speciale filmopnameknop begin je gemakkelijk een filmopname en tijdens het filmen kun je gewoon de optische zoom en de autofocus gebruiken.
 • Stabilisatie: VR (vibratie reductie) met lens-shift gaat het effect van cameratrilling tegen. Hoge ISO-lichtgevoeligheid (tot 1600) zorgt voor scherpere beelden bij weinig licht. Bewegingsdetectie corrigeert beweging van de camera en het onderwerp. Best Shot Selector (BSS) selecteert de scherpste opname uit maximaal tien opeenvolgende opnamen.
 • 3D-opnamestand: maak een 3D-beeld om weer te geven op 3D-Tv's en computers.
 • Eenvoudig delen: sluit de camera rechtstreeks aan op een HDTV via de ingebouwde HDMI-aansluiting.
 • Slim portretsysteem: maak keer op keer perfecte portretten. De glimlachtimer maakt een foto wanneer het onderwerp glimlacht. Knipperdetectie waarschuwt je wanneer iemand de ogen gesloten had. De functie Huidverzachting past onregelmatige huidtinten aan, zodat de huid er gladder uitziet. Rode-ogen correctie corrigeert rode ogen die door flitslicht ontstaan.
 • Draadloze overdracht: compatibel met Eye-Fi X2-kaarten (of nieuwer). Verzend je digitale foto's (in JPEG-formaat) direct naar je telefoon of computer en maak vervolgens verbinding met internet om te profiteren van de fotodeelservice My Picturetown van Nikon.
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.