Stijlvol en functioneel - Nikon COOLPIX S9300, S6300 & S3300

01 FEBRUARI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon Europe breidt zijn COOLPIX-serie uit met drie nieuwe S-modellen. Deze stijlvolle camera’s zien er niet alleen goed uitzien, maar bevatten ook veel slimme features. De slanke COOLPIX S9300 beschikt over een NIKKOR-objectief met 18x optische zoom, een 16-megapixel CMOS-beeldsensor met belichting vanaf de achterzijde, vibratiereductie in het objectief, Full HD-filmopname, een 7,5-cm (3,0-inch) LCD-scherm en ingebouwde gps-voorziening.

De kleurige COOLPIX S6300 heeft een NIKKOR-objectief met 10x optische zoom en een 16-megapixel CMOS-beeldsensor, net als de S9300 met belichting vanaf de achterzijde, vibratie reductie in het objectief en Full HD-filmopname. De S3300, opvolger van de enorm populaire COOLPIX S3100, heeft een 16-megapixel sensor, een NIKKOR 6x zoomobjectief, een 6,7-cm (2,7-inch) LCD-scherm, vibratie reductie in het objectief, 720p filmfunctie en ingebouwde filtereffecten.

COOLPIX S9300: toonaangevend zoombereik
Achter het slanke uiterlijk (30,6 mm op het dikste punt) van de COOLPIX S9300 gaat een schat aan ultramoderne technologie schuil. Het NIKKOR-objectief met 18x zoom (een bereik van 25-450 mm) heeft geen enkel probleem met verre actie of prachtige close-ups. De vibratie reductie (VR) in het objectief zorgt voor scherpe opnamen en een stabiel beeld op het 3-inch hoge resolutie LCD-scherm (921.000 beeldpunten) met Clear Colour Technology, zodat je gemakkelijk een goede compositie kunt maken.

De innovatieve filmfunctie biedt filmmakers in de dop de mogelijkheid filmclips op te nemen, te pauzeren en vervolgens weer verder op te nemen, waarbij de camera er één filmbestand van maakt dat soepel wordt afgespeeld. Met de functie Eenvoudig Panorama pan je verticaal of horizontaal voor dynamische panorama's. Met de ingebouwde gps-voorziening kun je je foto's op elk moment van de juiste locatiegegevens voorzien en bovendien onderweg je route bijhouden.

De COOLPIX S9300 is leverbaar baar in vier kleuren: rood, zilver, zwart en blauw en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 329.

COOLPIX S6300: verfijnde stijl met hightech snufjes

De COOLPIX S6300 biedt een perfecte mix van verfijnde stijl en hightech snufjes en is de chique keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke camera die gemakkelijk mee te nemen is. Met zijn opvallende ontwerp dat verkrijgbaar is in alle kleuren van de regenboog, van roze en goud tot blauw, is het een ideaal toestel om altijd bij je te hebben. Met het NIKKOR-objectief met 10x optische zoom leg je probleemloos al die onvergetelijke momenten vast, van brede groepsfoto's tot prachtig ingezoomde close-ups. Daarbij zorgt de CMOS-beeldsensor met belichting vanaf de achterzijde voor een briljant en gedetailleerd beeld, zelfs in situaties met weinig licht.


Voor mensen die plezier willen beleven aan hun fotografie, biedt de COOLPIX S6300 tevens een nieuwe voorziening voor 3D-opnamen. Deze speciale 3D-opnamestand combineert twee foto’s die zijn gemaakt vanuit verschillende posities en maakt daar een 3D-beeld van dat kan worden weergegeven op tv’s en computers die 3D ondersteunen. Leuke ingebouwde filtereffecten geven je foto's extra flair met opties zoals Selectieve Kleur, waarmee je foto monochroom wordt gemaakt en een object naar keuze een kleurtje krijgt.

19 onderwerpstanden zorgen dat de camera automatisch optimaal voor populaire fotografische stijlen, effecten en locaties wordt ingesteld. Wil je meer dan alleen het moment vastleggen, dan kun je de COOLPIX S6300 met één druk op de knop laten overschakelen op Full HD-filmopnamen (1080p).

De COOLPIX S6300 is leverbaar baar in zes kleuren: zwart, zilver, rood, roze, goud en blauw en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 199.

COOLPIX S3300:

Zelfs met zijn indrukwekkende 6x NIKKOR-zoomobjectief is de aluminium behuizing van de COOLPIX S3300 slechts 19,5mm dik. De stijlbewuste fotograaf kan zijn hart ophalen, want het toestel is in acht prachtige kleuren verkrijgbaar: goud, zilver, zwart, groen, roze, paars, rood en blauw. De S3300 is een camera die het leven vergemakkelijkt, met talloze functies die het eenvoudig en leuk maken om te fotograferen. Een hele reeks onderwerpstanden zorgt dat de camera automatisch optimaal voor 18 populaire fotografische stijlen, effecten en locaties wordt ingesteld. Een snelle en nauwkeurige autofocus (AF) die tevens het onderwerp kan volgen, zorgen dat u moeiteloos bewegende onderwerpen vastlegt en telkens weer heldere en scherpe beelden maakt. Tot slot zorgt Nikon's intelligente portretsysteem met functies zoals Glimlachtimer, Knipperdetectie en Huidverzachting dat iedereen zo gunstig mogelijk op de foto komt. En wil je meer dan alleen het moment vastleggen, dan kun je de COOLPIX S3300 met één druk op de knop op gedetailleerde 720p-filmopnamen laten overschakelen.

De COOLPIX S3300 is leverbaar baar in acht kleuren: goud, zilver, zwart, groen, roze, paars, rood en blauw en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 139.

Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.