Nikon AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G - Vol karakter

06 JANUARI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert de AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G, een medium-telefoto objectief met snel diafragma. De lens beschikt over een geweldige combinatie van klassieke brandpuntsafstand en een groot (f/1.8) diafragma, evenals een nieuw ontworpen optisch systeem dat voldoet aan de vereisten van de hedendaagse D-SLR's. De AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G levert sublieme beeldkwaliteit en biedt fotografen een betaalbare manier om te profiteren van de rijke Nikon-erfenis van bekende 85mm NIKKOR lenzen.
Klassiek karakter
De klassieke 85 mm brandpuntsafstand biedt de mogelijkheid tot strakke shots van hoofd en schouders, zeer rijk aan details. Het snelle f/1.8-diafragma biedt een perfecte balans tussen scherpte en bokeh, zodat je onderwerpen schitterend kunt 'isoleren'. Het snelle diafragma is niet alleen een uitstekende keuze voor opnames bij weinig licht, het helpt je ook het beschikbare licht optimaal te benutten en zo in staat te zijn om fantastische, scherpe beelden vast te leggen.

Nieuw optisch ontwerp
De AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G is een portretobjectief dat perfect geschikt is voor het digitale tijdperk, met een volledig nieuw optisch ontwerp dat geoptimaliseerd is om te voldoen aan de vereisten van de hedendaagse D-SLR's. Door negen elementen in negen groepen te combineren, biedt de lens sublieme beeldkwaliteit en is het ook een aantrekkelijke keuze voor videografen. De Silent Wave Motor (SWM) zorgt voor een discrete, maar nauwkeurige autofocus.

Ergonomie
Met een gewicht van slechts 350 gram is dit weerbestendige, compacte 85mm objectief lichter dan zijn voorgangers. De AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G is compatibel met Nikon FX-formaat D-SLR’s en biedt een 127,5 mm (equivalente) brandpuntsafstand in combinatie met DX-formaat D-SLR camera’s. Ook instap D-SLR camera’s zonder ingebouwde autofocusmotor kunnen prima overweg met dit nieuwe AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G objectief.

Prijs en verkrijgbaarheid
De AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G wordt geleverd met een zonnekap HB-62 en een zachte lenstas CL-1015. Het objectief is naar verwachting leverbaar vanaf 22 maart 2012, voor een verkoopadviesprijs van € 529.
Citaten
"Dit objectief is perfect geschikt voor iedereen die graag portretten fotografeert. Het is voor fotografen een fantastische manier om het voordeel van een snel medium-telefoto-objectief te ervaren, ongeacht of men in de studio werkt of als men het meeste uit natuurlijk daglicht wil halen." Zurab Kiknadze, productmanager voor objectieven, accessoires en software bij Nikon Europe
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.