Nikon D4 – gemaakt om grenzen te verleggen

06 JANUARI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert de D4, het nieuwe D-SLR topmodel voor fotografen die alleen genoegen nemen met het beste van het beste. Met deze grensverleggende professionele FX-camera wordt elk fotomoment optimaal benut en profiteert de fotograaf van een ongekend hoge beeldkwaliteit, snelheid en precisie, voor zowel fotografie als video. De D4 is voorzien van een 16,2-megapixel FX-sensor, fenomenaal hoge ISO's en Nikon’s krachtige EXPEED 3-processor.
Compromisloze beeldkwaliteit – uitzonderlijke snelheid
De D4 is erop gebouwd om in de meest uiteenlopende lichtomstandigheden een opmerkelijke beeldintegriteit te leveren, kent een zeer hoge seriesnelheid en stelt wat betreft ruisprestaties een nieuwe norm. De 16,2 megapixel FX-formaat CMOS-sensor (full-frame) kent een snelle kanaaluitlezing en kan tot 11 bps aan, sneller dan iedere andere Nikon camera.

Zelfs bij hoge ISO-gevoeligheden kunnen er nog beelden van opmerkelijke kwaliteit met weinig ruis en een groot dynamisch bereik worden gerealiseerd, dankzij het verbeterde ontwerp van de ruisonderdrukking en de 14-bits A/D-signaalverwerking in de sensor. Het fenomenale ISO-bereik stelt een nieuwe norm met ISO 12.800 en breidt het bereik met 1 stop verder uit naar ISO 100 als standaard. Voor lastiger omstandigheden zijn het equivalent van ISO 50 en ISO 204.800 beschikbaar, waarmee de D4 een ideale camera is voor fotografen die vaak onder extreme lichtomstandigheden moeten werken.

Zie onderstaande download voor het volledige persbericht in Word. 
Video's
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.