Nikon 1 in de winkel

De Nikon 1 J1- en V1-camera's zijn vanaf vandaag te koop

21 OKTOBER 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt aan dat de nieuwe en revolutionaire Nikon 1 modellen vanaf vandaag in heel Europa te koop zijn. Met de geavanceerde Nikon 1 V1- en Nikon 1 J1-camera's met verwisselbare objectieven worden fantastische fotografiefuncties geïntroduceerd, zoals pre-post capture-technologie, waarmee de camera al gaat werken voordat je de sluiterknop volledig indrukt en doorgaat na de klik.
In combinatie met een aantal baanbrekende nieuwe fotomodi zijn Nikon 1-camera’s in staat de meest vluchtige momenten vast te leggen, waardoor shots te maken zijn die je tot dusver voor onmogelijk hield.

Deze technologie wordt gecombineerd met een ongelooflijke verwerkingssnelheid, waarmee de Nikon 1 's werelds snelste autofocussysteem en continuopname* wordt. De Nikon 1 J1 en Nikon 1 V1 zijn verkrijgbaar met een reeks compacte 1 NIKKOR-objectieven en Nikon 1-accessoires.

De belangrijkste kenmerken van de Nikon 1 J1 en Nikon 1 V1 zijn:
  • De Nikon 1-serie heeft een processor die vele malen sneller is dan die in de meeste professionele camera's en het is deze snelheid die achter een aantal nog nooit eerder vertoonde functies zit. Uitgerust met pre-post capture technologie zijn de Nikon 1 modellen de eerste camera´s met verwisselbare lenzen die kunnen beginnen met opnemen voordat je de sluiterknop volledig indrukt en doorgaan nadat je geklikt hebt. Deze camera's manipuleren niet alleen het licht - ze herdefiniëren fotografie door tijd te manipuleren, waardoor je die paar ogenblikken voor of na een foto kunt vastleggen.
  • De Motion Snapshot (MSS) brengt in slechts één klik een foto tot leven. Het neemt tegelijkertijd een film in slow motion en een stilstaand beeld op, en combineert deze twee direct tot een foto die beweegt en het verhaal van een moment als nooit tevoren vertelt - een levende foto.
  • De Smart Photo Selector (SPS) legt het perfecte moment van iedere scene vast; door 20 full-resolution-beelden te schieten in de tijd die het gewoonlijk kost om één foto te nemen: je drukt één keer op de sluiter en, door gebruik te maken van de pre-post capture technologie, begint de camera foto's te nemen nog voor je de knop volledig hebt ingedrukt. Je vijf 'beste' foto's worden opgeslagen op basis van gezichtsuitdrukking, compositie en focus en de 'perfecte' shot wordt voor je weergegeven.
  • De Still image modus maakt je de meester van beweging door over te schakelen naar het nemen van scherpe, full-resolution actie shots met tot 60 frames per seconde**.
  • De Movie modus biedt talloze geavanceerde filmfuncties. Je kunt een foto met hoge resolutie maken3 terwijl je een Full HD-film maakt, zonder het opnemen te onderbreken. Ook is het mogelijk in extreme slow motion te filmen.

Zie het bijgaande persbericht in Word voor de verkrijgbare kleuren en de prijzen van de verschillende kits.
* Max. 10 fps in subject tracking AF modus en max. 60 fps in volledige HD-modus met vaste focus. Vanaf 5 augustus 2011.
** 2 Voor de Nikon 1 J1 geldt: ongeveer 13 opnamen bij een opnamesnelheid van 10 beelden per seconde (bps); ongeveer 12 opnamen bij een opnamesnelheid van 30 bps en 60 bps. Voor de Nikon 1 V1 geldt: ongeveer 34 opnamen bij een opnamesnelheid van 10 bps; ongeveer 30 opnamen bij een opnamesnelheid van 30 bps en 60 bps. Zoals vastgesteld tijdens Nikon prestatietests.

Citaten
"Na een bijzonder geslaagde lancering vorige maand zijn we blij dat we de Nikon 1 nu eindelijk aan onze klanten kunnen geven. We hebben twee camera's gecreëerd die baanbrekend zijn met betrekking tot snelheid, ontwerp en innovatie, met de intelligentie om momenten vast te leggen die je tot dusver niet haalbaar achtte." Jordi Brinkman, productmanager bij Nikon Europe
Video's
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.