Nikon 1 - Soms komt er iets voorbij wat alles op zijn kop zet

Nikon introduceert 's werelds snelste, kleinste en lichtste camera's met verwisselbare lens*

21 SEPTEMBER 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Fotografie zal nooit meer hetzelfde zijn. Nikon introduceert vandaag een revolutionair nieuw camerasysteem, Nikon 1, met de lancering van twee nieuwe camera's, de Nikon 1 J1 en de Nikon 1 V1. Deze nieuwe generatie camera´s beschikt over innovatieve features, zoals pre-post capture-technologie waarmee de camera al gaat werken voordat je de sluiterknop volledig indrukt en doorgaat na de klik.
In combinatie met een aantal baanbrekende nieuwe fotomodi zijn Nikon 1-camera’s in staat de meest vluchtige momenten vast te leggen, waardoor shots te maken zijn die je tot dusver voor onmogelijk hield.

Met de lancering van de V1 en de J1 is Nikon 1 de nieuwe maatstaf voor snelheid, precisie, innovatie en draagbaarheid. Met 's werelds snelste autofocussysteem en continu-opname*, evenals innovatieve fotografie modi, compacte 1 NIKKOR-lenzen en Nikon 1-accessoires, herdefinieert Nikon 1 wat een draagbaar digitale camerasysteem kan doen.

Een nieuwe productgroep: Advanced Camera with Interchangeable Lens (A-CIL)
De lancering van Nikon 1 kondigt meer aan dan enkel de introductie van een nieuw gamma aan camera's - het markeert de lancering van een hele nieuwe categorie die Nikon de Advanced Camera with Interchangeable Lens (A-CIL) heeft genoemd. Gebouwd om snelheid, eenvoud en plezier te brengen naar de manier waarop je de wereld vastlegt, bieden deze A-CIL Nikon 1 camera's een nieuwe ervaring in fotografie.

Nikon 1 V1: De denkende camera

De intelligente, iconisch ogende Nikon 1 V1 is ontworpen om je fotografische vermogen op te voeren. Voorzien van een elektronische zoeker in hoge resolutie laat hij je het moment vangen en het onverwachte van iedere locatie vastleggen. De heldere 1.440K-dot elektronische zoeker geeft een helder en stabiel beeld en 100% frame dekking. De V1 een stevige behuizing met lichtmetalen magnesium paneel (boven- en voorzijde) en een multi-accessory aansluiting geeft je de vrijheid om je systeem verder uit te breiden met de accessoires beschikbaar voor het Nikon 1-systeem. De Nikon 1 V1 is verkrijgbaar in matzwart en hoogglans wit.

Nikon 1 J1: Altijd een stap voor

De snel denkende Nikon 1 J1 camera is in staat de drukke levens bij te houden, die vol kostbare gelegenheden zitten om dierbaren in actie vast te leggen. Uitgerust met alles wat je nodig hebt om iedere gebeurtenis uit het leven op de gevoelige plaat vast te leggen, is deze volautomatische Nikon 1 het beste op het gebied van minimalistisch camera-ontwerp. De superkleine behuizing is verkrijgbaar in een variëteit aan kleuren met bijpassende compacte 1 NIKKOR-lenzen en heeft een ingebouwde flitser voor extra licht wanneer dat nodig is. De Nikon 1 J1 is zo eenvoudig te gebruiken dat je voortaan alleen nog maar hoeft te beslissen wat je wilt fotograferen. De J1 is verkrijgbaar in de kleuren zijn hoogglans wit, matzwart, rood, roze en zilver.

Meer informatie
Zie onderstaand het volledige persbericht in Word inclusief informatie over verschillende objectieven, accessoires en natuurlijk prijs- en beschikbaarheidsdetails. Ook beeldmateriaal is onderstaand te vinden.
* Nikon 1 J1 is 's werelds kleinste camera op het gebied van concurrerende digitale camera's met verwisselbare lens, met een beeldsensor van meer dan 1 inch. Nikon 1 V1 is 's werelds kleinste en lichtste camera op het gebied van digitale camera's met verwisselbare lens met een integrale EVF. 's Werelds kortste tijdsvertraging (vastgesteld tijdens prestatietests van Nikon). Gemeten bij gebruik van de single-point AF-modus en de kortste focus-afstand van een standaard zoomlens (1 NIKKOR 10-30 mm). Alle details vanaf 5 augustus 2011.
** Max. 10 fps in subject tracking AF modus en max. 60 fps in volledige HD-modus met vaste focus. Vanaf 5 augustus 2011.
Citaten
"Dit is Nikon’s belangrijkste aankondiging sinds wij 14 jaar geleden de digitale camera aankondigden. Met de lancering van de Nikon 1 onthullen wij twee baanbrekende camera's met verwisselbare lens die vol zitten met revolutionaire technologie." Takami Tsuchida, president Nikon Europe
"Het is onze technici gelukt een ongelooflijk krachtige processor en sensor in te bouwen in een slank, minimalistisch Nikon 1 body-ontwerp, waarmee mensen foto’s kunnen maken die ze tot dusver voor onmogelijk hielden. Dit zijn niet alleen 's werelds snelste camera's - ze hebben features die nog nooit eerder vertoond zijn: opnamefuncties zoals de Motion Snapshot en de Smart Photo Selector. En de 1 NIKKOR-lenzen die zijn uniek wat betreft design, ze zijn geheel ontworpen met draagbaarheid en film maken in het achterhoofd." Jordi Brinkman, productmanager Nikon Europe
Video's
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.