Lekker zoomen met de Nikon COOLPIX S6200 & S8200

24 AUGUSTUS 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon voegt vandaag twee nieuwe ‘superzoom’ compact camera’s toe aan het COOLPIX S-assortiment (Style). Het duo bestaat uit de kleurrijke COOLPIX S6200, een ultracompacte camera met 16 megapixels en een NIKKOR-groothoekobjectief met 10x zoom, en de krachtige COOLPIX S8200 met een 16 megapixel CMOS-sensor en een NIKKOR-groothoekobjectief met 14x zoom.
OOLPIX S6200: stijlvol en zeer compact
De stijlvolle COOLPIX S6200 is uitgerust met een NIKKOR-groothoekobjectief met 10x zoom in een opmerkelijk compacte, kleurrijke body. Een 16 megapixel beeldsensor stelt je in staat gedetailleerde opnamen te maken, op creatieve wijze foto’s bij te snijden en scherpe vergrotingen op poster formaat te produceren. Automatische functies tegen onscherpte zorgen ervoor dat je continu de beste resultaten krijgt en de modus Nachtlandschap biedt kwalitatief hoogwaardige beelden bij weinig licht. Het is met de COOLPIX S6200 bovendien erg gemakkelijk om creatief aan de slag te gaan. Zo kun je met dit toestel foto’s of films maken met een speciaal effect (zoals Softfocus en Nostalgisch sepia) en een reeks van filtereffecten (zoals Fisheye en Miniatuureffect) toepassen op stilstaande beelden nadat deze zijn opgenomen.

Om kwalitatief hoogwaardige films te kunnen produceren, biedt de COOLPIX S6200 HD-filmopname (720p) met stereogeluid, vier geavanceerde functies tegen onscherpte en een hoge ISO-gevoeligheid (tot 3.200) om de kans op wazige beelden bij snel bewegende onderwerpen of weinig licht tot een minimum te beperken.

De COOLPIX S6200 is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 199 en is verkrijgbaar in zes kleuren: wit, rood, zwart, blauw, zilver en roze.

COOLPIX
S8200: compacte zoomkracht
Behalve een krachtig NIKKOR-groothoekobjectief met 14x zoom biedt de COOLPIX S8200 een gevoelige 16 megapixel CMOS-beeldsensor met verlichting van de achterkant. Hierdoor kan de camera zelfs bij weinig licht of in fel verlichte omgevingen probleemloos opnamen maken, waardoor zowel nacht- als dagopnamen precies zo worden weergegeven als je ze ervaart. Door de combinatie van een snelle automatische scherpstelling, een zeer korte opstarttijd en hoge snelheden bij continu-opname zorgt S8200 ervoor dat je de actie nooit mist. De mogelijkheid tot Full HD-filmopnamen (1.080p) met stereogeluid, maakt deze camera zeer compleet.

De COOLPIX S8200 is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 299 en is verkrijgbaar in het zwart en zilver.
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.