COOLPIX S1200pj en S100: projectie en 3D in compact formaat

De COOLPIX S1200pj met verbeterde projector en de COOLPIX S100 met 3D-opnamestand

24 AUGUSTUS 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon breidt haar COOLPIX Style-assortiment uit met twee nieuwe modellen. De eerste toevoeging is de COOLPIX S1200pj, de vernieuwde compact camera met ingebouwde projector en daarmee de opvolger van COOLPIX S1100pj. Met een lichtopbrengst van 20 lumen is projectie met de S1200pj helderder dan ooit. Daarnaast introduceert Nikon de COOLPIX S100, een stijlvolle 16 megapixel camera met multitouch-bediening, een 3,5'' OLED-touchscreen en de mogelijkheid om 3D-opnamen te maken.
COOLPIX S1200pj: projectie vanaf je iPhone
Met de introductie van Nikon’s derde projector camera behoort het met z’n allen rond een klein schermpje zitten om foto’s, films of presentaties te bekijken, echt tot de verleden tijd. De COOLPIX S1200pj biedt meerdere manieren om verbinding te maken met je bestanden, waardoor het nu nog gemakkelijker is om gemaakte opnamen te delen. De S1200pj is namelijk compatibel* met iPhone, iPad of iPod Touch en kan met een Mac of PC worden verbonden, zodat je direct beelden en films kunt projecteren. Met een lichtopbrengst van 20 lumen en DLP-technologie is de projectie helderder dan ooit en kunnen geprojecteerde beelden met een afmeting van 26 tot 152 cm (5 tot 60 inches) worden weergegeven. Verlichte bedieningselementen op de camera en de optionele afstandsbediening zorgen eveneens voor een eenvoudige bediening bij weinig licht.

De COOLPIX S1200pj staat garant voor uitstekende foto’s en films met zeer hoge resolutie, dankzij een 14 megapixel CCD-beeldsensor, HD-filmopnamen (720p) met stereogeluid, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en vier functies voor het automatisch beperken van onscherpte. Voor gebruikers die creatief aan de slag willen, biedt de COOLPIX S1200pj de mogelijkheid om foto’s of films te maken met een speciaal effect (zoals Softfocus en Nostalgisch sepia) en een reeks van filtereffecten (zoals Fisheye en Miniatuureffect) toe te passen op stilstaande beelden nadat deze zijn vastgelegd.

De COOLPIX S1200pj is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 429 en is alleen verkrijgbaar in het zwart.

COOLPIX S100: touch en stijl
De COOLPIX S100 vormt de stijlvolle keuze voor mensen die een camera zoeken die gemakkelijk in het gebruik is en probleemloos overal mee naartoe kan worden genomen. Dit ranke model biedt de perfecte combinatie van geavanceerde stijl en functionaliteit en wordt geleverd in opvallend roze of zwart. De body van slechts 18,1 mm dik ligt comfortabel in de hand en past gemakkelijk in een binnenzak of tas. Het multitouch bedieningspanel reageert direct op de aanraking van je vingers en biedt een intuïtieve werking op een groot OLED-scherm van 8,7 cm (3,5 inch).

Voor mensen die plezier willen beleven aan fotografie biedt de COOLPIX S100 tevens een nieuwe voorziening voor 3D-opnamen. De 3D-opnamestand combineert twee foto’s die zijn gemaakt vanuit verschillende posities tot een 3D-beeld, dat kan worden weergegeven op tv’s en computers die 3D ondersteunen. Net als bij alle andere COOLPIX-modellen zijn goede prestaties in iedere situatie gewaarborgd door de gevoelige 16 megapixel CMOS-sensor. Het toestel biedt tevens Full HD-filmopnamen (1.080p) met stereogeluid, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom, technologie om onscherpte tegen te gaan en speciale lichtstanden zoals Nachtportret.

De functie Eenvoudig panorama vergroot je gezichtsveld nog verder door foto’s van 360° en 180° te bieden. Terwijl je de camera verticaal of horizontaal voortbeweegt, neemt de CMOS-sensor in rap tempo een aantal foto’s die direct worden samengevoegd tot een schitterend panoramabeeld.

De COOLPIX S100 is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 269 en is verkrijgbaar in het zwart en roze.

* Verbinding via een kabeltje.
Video's
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.