Nikon COOLPIX P7100: compact camera voor de professional

De opvolger van de COOLPIX P7000 biedt snellere verwerking, kortere reactietijden en een kantelbaar scherm

24 AUGUSTUS 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert vandaag een nieuw topmodel in het COOLPIX Performance segment, de COOLPIX P7100. De P7100, opvolger van de gewaardeerde P7000, biedt een verbeterde beeldkwaliteit, kortere vertragingstijd, snellere automatische scherpstelling en kortere opstarttijd. Een nieuw, kantelbaar 7,5 cm (3 inch) LCD-scherm vergemakkelijkt de compositie van foto's en het vastleggen van opvallende filmpjes vanuit ongebruikelijke hoeken of lastige posities.
De COOLPIX P7100 is de perfecte, compacte metgezel voor elke enthousiaste DSLR-fotograaf en staat garant voor prachtige beelden dankzij een NIKKOR-groothoekobjectief met 7,1x zoom, een bereik van 28 tot 200 mm (kleinbeeldequivalent), RAW-bestandsindeling, snel EXPEED C2-verwerkingssysteem, snelle respons en volledig handmatige bediening. De grote, 10,1 megapixel (effectief) 1/1,7-inch CCD-sensor zorgt voor een groot dynamisch bereik en uitstekende prestaties bij weinig licht. Met de P7100 liggen creatieve uitsneden, prachtig gedetailleerde foto's en scherpe vergrotingen op posterformaat binnen handbereik.

Sublieme beeldkwaliteit

De COOLPIX P7100 biedt volop geavanceerde technologie die gewoonlijk met DSLR-camera's wordt geassocieerd en garant staat voor de best mogelijke beeldkwaliteit. De grote, 1/1,7-inch sensor en het EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem bieden verbeterde prestaties bij weinig licht en bij het vastleggen van films. Het NIKKOR-objectief met 7,1x zoom heeft twee ED-glaselementen om chromatische aberratie en kleurranden bij grotere brandpuntsafstanden te beperken en een Neutral Density-filter voor een betere belichtingsregeling. Het snelle EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem maakt optimaal gebruik van de grote CCD-beeldsensor, met als resultaat een zeer goede resolutie, scherpe details en scherpere opnamen met minder ruis.

Voor een creatieve aanpak biedt de COOLPIX P7100 een reeks van speciale effecten, zoals Cross Processing. Hierbij worden de kleuren aangepast voor foto's met grote kleurveranderingen en een verhoogd contrast en verzadiging. Met de optie Selectieve Kleur kan een kleur naar keuze worden benadrukt en wordt de rest van de opname monochroom weergegeven. Om te controleren of het beeld overeenkomt met het beoogde resultaat, kan het gekozen effect voordat de opname wordt gemaakt op het LCD-scherm worden bekeken.

Geavanceerde filmmogelijkheden

Ten behoeve van een hoge kwaliteit filmt de COOLPIX P7100 in HD (720p), met optische zoom, automatische scherpstelling en een beeldsnelheid van 24 beelden per seconde (bps). Om gebeurtenissen exact naar wens vast te leggen, kan de witbalans al voor het opnemen worden ingesteld en kan gebruik worden gemaakt van de automatische belichtingsvergrendeling (AE) om de gewenste automatische belichting voor elk willekeurig moment tijdens de opname vast te leggen. De COOLPIX P7100 ondersteunt tevens het gebruik van een externe microfoon en heeft een ingebouwde HDMI-connector met ondersteuning voor HDMI-CEC voor uitvoer naar een HD-TV.

De COOLPIX P7100 is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 549 en is verkrijgbaar in het zwart.
Citaten
"De COOLPIX P7100 is een compacte alleskunner. Net als bij de P7000 stelt deze camera de gebruiker in staat volledige controle te behouden, met instelschijven aan voor- en achterkant en een aanpasbaar zoomgeheugen. Met dit zoomgeheugen zijn tot zeven verschillende brandpuntsafstanden in te stellen, waartussen vervolgens snel geschakeld kan worden – alsof je gebruikmaakt van verwisselbare objectieven. Wij denken dat deze camera door nieuwe functies, zoals het kantelbare scherm en snellere reactietijden, een populaire keuze zal worden voor DSLR-achtig gebruik maar dan gecombineerd met mobiliteit." Nicolas Gillet, productmanager Consumer Products bij Nikon Europe
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.