COOLPIX AW100 – Nikon’s eerste extra robuuste camera

Camera voor mensen met een actieve levensstijl toegevoegd aan het COOLPIX-assortiment

24 AUGUSTUS 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert vandaag zijn eerste camera in een nieuw segment compact camera’s, speciaal ontworpen voor actief buitengebruik. De water-, schok- en vorstbestendige COOLPIX AW100 is robuust genoeg voor elke activiteit en biedt fantastische opnamen, of je nu op de latten in sneeuw staat of met je snorkel in het water ligt. De COOLPIX ‘All Weather’ categorie wordt toegevoegd aan de drie bestaande COOLPIX-segmenten: Style (S), Performance (P) en Life (L).
COOLPIX AW100: klaar voor actie
De COOLPIX AW100 is ontworpen om niet alleen actiemomenten op het vaste land vast te leggen, ook in het water vormt de camera de perfecte metgezel. De AW100 is waterbestendig tot op 10 meter diepte, schokbestendig tot een valhoogte van 1,5 meter en vorstbestendig tot een temperatuur van -10 °C. Met functies als ingebouwde GPS (global positioning system), een elektronisch kompas en een ingebouwde wereldkaart* kun je je afbeeldingen eenvoudig van geografische markeringen voorzien, je kunt oriënteren op nieuwe plaatsen en je route volgen terwijl je onderweg bent.

Beeldkwaliteit zonder concessies

Zoals je dat kunt verwachten van een Nikon camera is de COOLPIX AW100 is uitgerust met de nieuwste beeldverwerkingstechnologie, waardoor prachtige foto’s zijn gegarandeerd ongeacht de aard van je activiteit. De gevoelige 16 megapixel CMOS-sensor met verlichting van de achterkant, in combinatie met de speciale modi voor opnamen bij weinig licht, biedt schitterende resultaten, zowel bij fel zonlicht, gedurende de nacht of onder water tijdens het duiken.

Om films en foto’s van maximale kwaliteit te waarborgen biedt de AW100 tevens een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom, Full HD-filmopnamen (1.080p) met stereogeluid en vier geavanceerde functies tegen onscherpte om de effecten van het bewegen van het onderwerp, weinig licht en het trillen van de camera tot een minimum te beperken. De functie Eenvoudig panorama vergroot je gezichtsveld nog verder door foto’s van 360° en 180° te bieden. Terwijl je de camera verticaal of horizontaal voortbeweegt, neemt de CMOS-sensor in rap tempo een aantal foto’s die direct worden samengevoegd tot een schitterend panoramabeeld.

Eenvoudige bediening

Bediening van de COOLPIX AW100 is eenvoudig, waardoor je nog meer kunt genieten van de actie. Voor het vastleggen van beelden onderwater biedt de camera de eenvoudige modus Onderwater, waarmee automatisch de instelling van de witbalans van de camera wordt aangepast. Bij het indrukken van de Action Control-knop kunnen de instellingen van de camera worden gewijzigd door de camera simpelweg voor- en achteruit te bewegen, wat volledige bediening met slechts één hand mogelijk maakt. Zo kun je dus foto’s maken op de skipiste zonder je handschoenen uit te hoeven uittrekken.

De COOLPIX AW100 is leverbaar vanaf 8 september voor een adviesprijs van € 349 en is verkrijgbaar in drie kleuren: camouflage, oranje en zwart.

* Met uitzondering van China en Korea
Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.