Nikon D7000 bekroond met EISA award

15 AUGUSTUS 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Binnen een jaar na de introductie is Nikon’s D7000 DX-formaat spiegelreflexcamera, beloond met een EISA-award in de categorie 'European Advanced SLR Camera of the Year 2011-2012'. Eerder dit jaar werd de D7000 al door de TIPA-jury onderscheiden met de 'Best D-SLR Advanced' award en bij de red dot awards voor productdesign sleepte hetzelfde model tevens een bekroning in de wacht.
Jordi Brinkman, productmanager bij Nikon Europe: "Wij zijn er erg trots de EISA-award toe te kunnen voegen aan de prijzen die reeds aan de D7000 zijn toegekend. We streven er continue naar gebruikers van onze geavanceerde DSLR camera’s cutting-edge technologie te kunnen bieden, iets waarmee we gepassioneerde fotografen die op zoek zijn naar de volgende stap in creativiteit aan willen spreken.”

Brinkman vervolgt: "Dat een DSLR camera uit het middensegment in de categorie ‘Geavanceerd’ heeft gewonnen, geeft aan dat wij meer krachtige functies in de D7000 hebben gestopt dan je op basis van de verkoopprijs zou verwachten. We hebben dan ook zeer positieve reacties ontvangen over de vele functies, zowel over de nieuwe 16,2 megapixel CMOS-beeldsensor, het AF-systeem en de lichtmetingssensor, als over de compactere body van magnesiumlegering."

Elk jaar nomineert de EISA (European Imaging and Sound Association) in diverse categorieën audiovisuele producten die de voorgaande twaalf maanden in Europa zijn uitgekomen. De organisatie onderscheidt producten die worden gewaardeerd door enthousiaste en professionele gebruikers die op zoek zijn naar een hoge kwaliteit en creatieve functies. De awards worden toegekend door panels waarin meer dan vijftig vooraanstaande tijdschriften op het gebied van fotografie, video, audio, 'home theatre' en mobiele elektronica uit zo'n twintig Europese landen zijn vertegenwoordigd. 

Zie de Nikon website en de Grayling PressRoom voor meer informatie betreffende de D7000.
Citaten
"De D7000, die het kopstuk vormt van de lijn van semi-professionele camera's van Nikon, zit vol met de geavanceerde functies die ook te vinden zijn in de modellen D300 en D300S van Nikon. De stevige body biedt automatische scherpstelling op hoge snelheid, een helder 3-inch LCD-scherm, stofbeheersing, dubbele SDXC-kaartsleuf en Full HD-video. Dankzij een uitzonderlijk goed ruisbeperkingsysteem kan de 16,2 megapixel sensor bij ISO 3200 worden gebruikt en ook dan kwalitatief hoogwaardige, schone foto's opleveren. Zelfs bij ISO 12800 is ruis niet echt een probleem. Dit is een camera waarmee amateurfotografen professioneel ogende opnamen kunnen maken." EISA-jury
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.