Eeuwige roem via de Nikon Facebook

Nikon beloont fans via de I Am Nikon NL Facebook pagina

21 JUNI 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Ongeveer een jaar geleden is Nikon Nederland van start gegaan met het actief gebruik van Facebook. Op de I AM Nikon NL Facebook kunnen fans niet alleen de laatste nieuwtjes lezen, er zijn ook nog leuke prijzen te winnen. Geüploade foto’s kunnen zelfs gebruikt worden in officiële Nikon visuals.
De I AM Nikon NL Facebook pagina biedt naast een bron van interessante en leuke informatie ook de mogelijkheid prijzen te winnen en zelfs geld te verdienen. Onder het tabje ‘Win!’ zijn de lopende fotowedstrijden te vinden, waarbij bijvoorbeeld Nikon camera’s te winnen zijn door een foto binnen een bepaald thema te uploaden. Daarnaast is Nikon voor zijn zogenaamde Seasonal Look ook met regelmaat op zoek naar foto’s die gebruikt kunnen worden in dealeradvertenties en POS (Point of Sale) materialen. Zo werden recentelijk twee via Facebook ingestuurde foto’s gebruikt voor de I AM a Magnet campagne, waarbij mooie, leuke en originele foto’s van personen met standbeelden afgebeeld worden. Standbeelden zijn veel gefotografeerde objecten, ze werken als een magneet voor iedere fotograaf. De fotografen van de betreffende foto’s, Amanda Mong Hua-Koh (zie onderstaande linker foto) en Melanie Schrijvers (zie onderstaande rechter foto), hebben hier uiteraard een marktconforme vergoeding voor gekregen.

I AM Nikon

De I AM Nikon NL Facebook pagina is onderdeel van de I AM Nikon campagne die media april 2010 van start is gegaan. Veel van de beelden die worden gebruikt voor deze campagne zijn uit het leven gegrepen scenario’s, de woorden ‘I AM’ staan hierbij centraal.
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.