Nikon introduceert de lichtsterke AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Het ideale tweede objectief voor de enthousiaste fotograaf

27 APRIL 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt vandaag een nieuw standaard NIKKOR-objectief van 50 mm met een vaste brandpuntsafstand aan: de AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G. Dit objectief heeft een groot maximaal diafragma van f/1.8 voor een helder zoekerbeeld en een prachtig onscherpe achtergrond met een kleine scherptediepte. Het objectief is tevens uitgerust met Nikon's Silent Wave Motor (SWM) voor een stille, snelle en accurate scherpstelling. Dit maakt autofocus ook mogelijk bij instap D-SLR camera's zonder ingebouwde AF motor.
Lichtsterk 
Het grote maximale diafragma van f/1.8 maakt het nieuwe 50mm objectief van Nikon bij uitstek geschikt voor situaties met weinig licht of als een geringe scherptediepte is vereist. U kunt onderwerpen ‘isoleren’ en zo portretten maken met een vloeiend bokeh-effect of haarscherpe opnamen maken bij weinig licht. Het grote diafragma zorgt tevens voor een helder zoekerbeeld, waardoor het gemakkelijker wordt om uw composities samen te stellen.

 

Volledig nieuw ontwerp 
Het splinternieuwe optische ontwerp omvat zeven elementen in zes groepen, met inbegrip van één asferisch element voor een zeer hoge beeldkwaliteit. De speciale Silent Wave Motor (SWM) zorgt voor een discrete maar nauwkeurige autofocus. De SWM, die compatibel is met Nikon D-SLR camera's van FX-formaat, biedt een brandpuntsafstand van 75mm (equivalent) bij gebruik met Nikon D-SLR camera's van DX-formaat, zoals de D5100 of D3100.

 

Lichtgewicht 
Dit opmerkelijk compacte lichtgewicht objectief, dat slechts 185 gram weegt en is voorzien van een metalen aansluiting die bestand is tegen slechte weersomstandigheden, kan overal mee naartoe worden genomen en is bij uitstek geschikt voor portretfotografie. Met zijn krachtige combinatie van een vast brandpuntsafstand, snelheid en kwalitatief hoogwaardige optica, hoort dit objectief thuis in de tas van iedere enthousiaste fotograaf.

 

Prijs en beschikbaarheid
De AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G heeft een adviesprijs van € 229 en is verkrijgbaar vanaf 2 juni 2011. Het objectief wordt standaard geleverd met een zonnekap (HB-47) en een zachte lenstas (CL-1013).

Voor specificaties zie het bijgaande persbericht.
Citaten
"Deze 50 mm vormt een ideaal tweede objectief. Het biedt enthousiaste en nieuwsgierige gebruikers van D-SLR camera’s de kans om op een betaalbare manier een stapje verder te gaan dan het standaardobjectief en kennis te maken met de creatieve mogelijkheden van een groot diafragma. Zoals prettig onscherpe achtergronden bij portretfotografie en goede opties voor opnamen bij weinig licht." Zurab Kiknadze, productmanager voor objectieven, accessoires en software bij Nikon Europe
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.