Nikon wederom beloond met TIPA awards

D7000 & COOLPIX P300

21 APRIL 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Ook dit jaar heeft Nikon weer twee prestigieuze TIPA awards in de wacht gesleept. De D7000 werd door de TIPA jury onderscheiden met de ‘Best D-SLR Advanced’ award, de COOLPIX P300 kreeg de ‘Best General Compact Camera’ onderscheiding.
De TIPA (Technical Image Press Association) is een vooraanstaande Europese persorganisatie op het gebied van fotografie. De prijzen worden gekozen door 29 toonaangevende Europese fototijdschriften uit 13 landen en worden uitgereikt aan producten die volgens de jury het beste zijn in hun categorie als het gaat om algehele kwaliteit, prestaties en voordelen voor de beoogde eindgebruiker. De TIPA Awards onderstrepen Nikon's positie als marktleider op het gebied van hoogwaardige fotografie en vormen een erkenning van Nikon's voortdurende zoektocht naar perfectie.

Best D-SLR Advandced: Nikon D7000
“De Nikon D7000 is hét voorbeeld van een state-of-the art DX-formaat D-SLR camera. Uitgerust met een 16.2 megapixels CMOS sensor, continu-opnamen met zes beelden pers seconde en 1080p Full HD filmopnamen met AF ondersteuning, twee SD-geheugenkaartsleuven, een zoeker met 100% beelddekking en een helder 3-inch LCD scherm voor Live View, is de camera zeer divers. De robuuste boven- en achterkant gemaakt van magnesiumlegering, afgedichte naden en de duurzame sluiter die gedurende 150.000 cycli is getest, geven de camera bovendien een professionele look & feel.”, aldus de TIPA jury.

Best General Compact Camera: Nikon COOLPIX P300 
Het commentaar van de TIPA jury is als volgt: “De Nikon COOLPIX P300 is een stijlvolle compact camera met een opvallend krachtige f/1.8 objectief met een bereik vanaf 24mm1 en 4.2x optische zoom. Het gebruikte Nikon-glas met een hoge brekingsindex zorgt voor scherpe beelden met een hoog contrast. Gecombineerd met de krachtige 12.2 megapixels CMOS beeldsensor met belichting via de achterzijde, biedt deze camera een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht. De P300 biedt 1080p Full HD filmopnamen met stereogeluid, maar beschikt ook over een optie om te filmen in slow motion met een snelheid van maximaal 120 beelden per seconde.”  

Ook na het winnen van deze twee awards blijft Nikon zich richten op het ontwikkelen van uitstekende producten, met als doel de ideale partner voor en keuze van fotografen op alle niveaus te blijven.
Citaten
"Wij zijn zeer verheugd om het feit dat de D7000 het succes van de D90 opvolgt, die in 2009 met dezelfde prijs werd beloond. We streven er continue naar gebruikers van onze geavanceerde D-SLR camera’s cutting-edge technologie te kunnen bieden, iets waarmee we gepassioneerde fotografen die op zoek zijn naar de volgende stap in creativiteit aan willen spreken. We zijn dan ook erg blij met het feit dat een gewaardeerde organisatie als TIPA de veelzijdigheid van de D7000 erkent." Jordi Brinkman, Product Manager bij Nikon Europe
"We hebben van een flink aantal veeleisende fotografieliefhebbers zeer positieve feedback betreffende de COOLPIX P300 ontvangen. Ze zijn in het bijzonder enthousiast over de nieuw ontwikkelde en lichtsterke f/1.8 24mm1 groothoek zoomlens en de prachtige foto’s die hiermee gemaakt worden. De waardering van de TIPA jury is duidelijk, dit is kwalitatief gezien één van de beste compact camera’s van het moment." Sander van Velzen, Product Manager Consumer Products bij Nikon Europe
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.