NIKON KONDIGT DE NIKON PHOTO CONTEST 2020-2021 AAN

Inzenden kan vanaf 22 oktober

 

Amsterdam, 22 oktober 2020: Nikon Europe kondigt met trots de terugkeer aan van zijn tweejaarlijkse internationale fotowedstrijd – de Nikon Photo Contest 2020-21 – waaraan zowel professionele als amateurfotografen en filmmakers van over de hele wereld kunnen deelnemen. Inzenden kan vanaf vandaag.

De Nikon Photo Contest 2020-2021 bestaat uit een wedstrijd voor foto's en een wedstrijd voor korte films. Voor beide zijn er twee aparte categorieën: Open en Next Generation.

Het thema van de categorie Open is 'Connect'. De deelnemers worden gevraagd de betekenis en het belang van communicatie te verkennen, en op zoek te gaan naar datgene wat mensen met de wereld verbindt. Fotografen en filmmakers moeten via hun beelden laten zien hoe zij aankijken tegen de 'connectie' die ze om zich heen ervaren.

Het thema van de categorie Next Generation (open voor fotografen en filmmakers van 25 jaar en jonger) is 'Passion'. Het woord alleen al roept actie op, brengt empathie teweeg en heeft het vermogen om de toekomst te veranderen. Passie kan de wereld ontroeren, en dat is waar het in deze categorie om gaat. De jury kiest de foto’s en korte films die er het best in slagen om het gevoel van pure, hartstochtelijke passie over te brengen, wat het onderwerp verder ook is.

Ook dit jaar staat de jury onder leiding van artdirector Neville Brody. Brody is een invloedrijk persoon met een carrière van meer dan dertig jaar. Zijn werk is bijzonder gevarieerd, van albumhoezen tot de corporate branding van enkele van de meest herkenbare wereldbedrijven. Hij is een inspiratie voor vele kunstenaars, onder wie jonge fotografen en filmmakers die de volgende generatie zullen aanvoeren.

 

De Nikon Photo Contest is een van de grootste fotowedstrijden ter wereld en bestaat al sinds 1969. Tot op heden hebben meer dan 440.000 fotografen meer dan 1,71 miljoen fotografische werken ingezonden voor de wedstrijd, wat deze wedstijd een internationaal evenement maakt.  Bij de vorige (37e) editie van de Nikon Photo Contest, toen tevens de 50e verjaardag van deze wedstrijd werd gevierd, werd er door circa 33.000 fotografen uit 170 landen deelgenomen. In totaal werden er 97.369 werken ingestuurd.

 

De Contest staat open voor inzendingen van alle fotografen en filmmakers van zowel professioneel als amateuristisch niveau. Meer informatie over de wedstrijdcategorieën en mogelijkheden om deel te nemen zijn te vinden op de website van de Nikon Photo Contest. De winnaars worden in juli 2021 bekendgemaakt.

 

 

 

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.