GOLF SPELEN ALS EEN PRO MET DE COOLSHOT 40i GII-LASERAFSTANDSMETER

Amsterdam, 2 september 2020: Nikon introduceert vandaag de COOLSHOT 40i GII-laserafstandsmeter speciaal voor golfers.

 

De COOLSHOT 40i GII geeft golfers een aanzienlijke voorsprong dankzij een snelle en accurate afstandsbepaling met of zonder hellingcorrectie. Het grote meetbereik van 7,5 tot 1460 m maakt het meten van de afstand tot de vlag gemakkelijk en de LOCKED ON-technologie biedt de zekerheid dat daadwerkelijk de afstand tot de vlag gemeten wordt en niet de achtergrond.

 

Deze laser rangefinder (laserafstandsmeter) is speciaal ontworpen voor zowel normaal gebruikt als bij officiële wedstrijden waar de hellingmeting niet gebruikt mag worden. De COOLSHOT 40i GII beschikt namelijk over twee meetstanden: de stand Golf (werkelijke afstand en afstand met hellingcorrectie) en de stand Werkelijke afstand. Schakelen tussen deze twee standen is, met slechts een druk op de knop, zeer eenvoudig. In de stand Werkelijke afstand knippert het indicatielampje, zodat de wedstrijdleiding tijdens een golftoernooi duidelijk kan zien dat er geen hellingcorrectie meting wordt gebruikt*. De hellingcorrectie van de stand Golf maakt het tijdens het normale golfspel gemakkelijk om op golfbanen met hoogteverschillen de afstand te bepalen. HYPER READ-technologie zorgt voor een razendsnelle afstandsmeting in circa 0,3 seconden. Dankzij de compacte, lichte body blijft deze afstandsmeter ook tijdens lange golfsessies comfortabel in gebruik.

 

De nieuwe COOLSHOT 40i GII is de ideale golfpartner voor golfers die hun spel naar een hoger niveau willen tillen.

 

*Raadpleeg op voorhand de lokale regels wanneer u een COOLSHOT wilt gebruiken tijdens een officiële wedstrijd.

362479 coolshot 40i gii img lowangle 60ad2e large 1598966195

Belangrijkste kenmerken

・ Meetbereik: 7,5-1460 m

・ LOCKED ON-technologie*: Het LOCKED ON-symbool toont de afstand tot het dichtstbijzijnde object. Bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen, wordt de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp weergegeven met een LOCKED ON-symbool in de zoeker. Zo is het op de golfbaan, zelfs met bomen op de achtergrond, duidelijk dat de afstand tot de vlaggenstok is gemeten.

・ Snelle en stabiele metingen ongeacht de afstand – HYPER READ.

Geeft het meetresultaat weer binnen ca. 0,3 seconden.

・ In de stand Golf wordt de afstand met hellingcorrectie weergegeven (horizontale afstand ± hoogte), een leidraad voor hoe ver de bal moet worden geslagen. Handig bij het spelen op golfbanen met hoogteverschillen – ID (hellen/dalen) technologie.

・ Twee weergavestanden voor metingen: de stand Werkelijke afstand en de stand Golf (afstand met hellingcorrectie en werkelijke afstand) kunnen worden gebruikt. Schakelen tussen beide standen is zeer eenvoudig, met slechts een druk op de knop. De stand Werkelijke afstand kunt u gebruiken tijdens officiële golfwedstrijden. De stand Golf biedt een leidraad voor hoe ver u de bal moet slaan.

・ De werkelijke-afstandsindicator wordt gebruikt om aan te geven dat de functie voor het meten van de helling (ID-technologie) niet actief is. Wanneer de stand voor de werkelijke afstand wordt gebruikt, knippert deze led in de kleur groen (bij ingeschakeld apparaat). Zo kunnen omstanders eenvoudig zien dat de functie voor het meten van de helling (ID-technologie) niet wordt gebruikt.

・ De meetmethode First Target Priority wordt gebruikt. Bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen wordt de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp weergegeven. Dit is handig bij het bepalen van de afstand tot de vlag op een green met bomen in de achtergrond.

・ Eenmalige of continue meting (tot 8 seconden).

・ Hoogwaardige kijker met 6x vergroting en meerlaagse coating voor een duidelijk en helder beeld.

・ Groot kijkcomfort door groot oculair (18 mm).

・ Grote oogafstand laat brildragers comfortabel kijken.

・ Regenbestendig — Staat gelijk aan JIS/IEC-beschermingsklasse 4 (IPX4) (onder testomstandigheden van Nikon).

* Eenmalige meting: wanneer bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp wordt weergegeven, verschijnt het LOCKED ON-symbool.

* Continue meting: wanneer de weergegeven cijfers veranderen omdat er op een nabijer onderwerp wordt gericht, verschijnt het LOCKED ON-symbool.

 

De COOLSHOT 40i GII is verkrijgbaar vanaf 18 september voor een consumentenadviesprijs van €399,-.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon Europe, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.