STAP OVER OP FULL-FRAME MIRRORLESS MET DE NIEUWE NIKON Z 5 EN NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

Amsterdam, 21 juli 2020: Vandaag introduceert Nikon een nieuwe full-frame camera op instapniveau voor de Z series van Nikon. De Nikon Z 5 is robuust, licht en makkelijk te bedienen en is de ideale camera voor iedereen die wil overstappen op fotograferen met een full-frame systeemcamera. Naast de camera introduceert Nikon het handzame objectief NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, het kortste en lichtste full-frame zoomobjectief voor systeemcamera's.¹ Het is de perfecte partner voor de Nikon Z 5 en een geweldige mogelijkheid voor elke Nikon Z creator die een zeer handzaam full-frame zoomobjectief wil.

 

De Z 5 is ontworpen voor iedereen die de schoonheid van full-frame fotografie wil gaan verkennen. Of je nu foto's maakt of 4K-video's opneemt, je beelden zullen een nieuw niveau van detail, diepte en kleur laten zien. Beelden met een prachtig dynamisch bereik zijn zelfs bij hoge ISO-waarden haalbaar dankzij een full-frame CMOS-sensor van 24,3 MP die optimaal gebruikmaakt van de zeer grote veel-licht-opvangende Z-vatting. Nikon's hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten biedt een nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Dezelfde EVF als de gerenommeerde Z 6 en Z 7 geeft een zeer scherp beeld. Twee kaartsleuven bieden een flexibele opslag en de bediening is moeiteloos dankzij de befaamde ergonomische functies van de Nikon Z, waaronder de diepe cameragreep. De camera kan ook worden gevoed via USB², ideaal als je een lange time-lapse-opname maakt.

De Nikon Z 5 is compatibel met alle lichtsterke en compacte full-frame NIKKOR Z-objectieven, van groothoek tot telezoom. De super handzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit. Dit veelzijdige, nieuwe standaardzoomobjectief is klein en scherp, dekt een aantal van de meest iconische brandpuntsafstanden die er zijn en biedt uitstekende prestaties voor foto's en video's. De Nikon Z 5 is ook volledig compatibel met de FTZ-vatting adapter die het gebruik van NIKKOR-objectieven met F-vatting zonder verlies van beeldkwaliteit mogelijk maakt.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS zegt hierover: “De Nikon Z 5 en het NIKKOR Z 24-50mm- objectief maken samen een fantastische set om de voordelen van full-frame fotografie met  Nikon Z te ontdekken. Van rijkere kleuren tot een grotere scherptediepte; je krijgt een prachtige Nikon Z-beeldkwaliteit in een uniek handzaam pakket. Het is de perfecte manier om je creativiteit te laten zien en het soort full-frame beelden te maken die je altijd al wilde."

 

Nikon blijft haar assortiment NIKKOR Z-objectieven uitbreiden met een verscheidenheid aan uitgebalanceerde objectieven die de creativiteit van de fotograaf stimuleren. De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S wordt naar verwachting later dit jaar aangekondigd. Bijgevoegde roadmap laat een overzicht zien van alle bestaande en komende objectieven voor de Z series.

Verleg je creatieve grenzen. Nikon Z 5.

Prachtige Nikon Z-beeldkwaliteit: zeer grote Nikon Z-vatting, krachtige EXPEED 6-processor en full-frame CMOS-sensor van 24,3 MP met een ISO-bereik van 100-51.200.

Kleine kit, grote impact: de super handzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit van de Z 5-camera.

Hybride AF met 273 scherpstelpunten: zorgt voor een vloeiende, snelle en nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Oogdetectie-AF volgt de ogen voor perfecte portretten van mensen. Dierendetectie-AF doet hetzelfde voor katten en honden.

Vibratiereductie over vijf assen: foto's blijven scherp en video is stabiel.

Haarscherpe elektronische zoeker met 3.690.000 beeldpunten: de EVF met een hoge resolutie laat niets buiten beeld. Belangrijke instellingen zoals belichting, ISO en witbalans worden in real-time toegepast.

Nikon Z-ergonomie: de diepe grip voelt veilig en de belangrijkste bedieningselementen zijn perfect geplaatst.

Stevig en toch lichtgewicht: de camerabody van de magnesiumlegering is afgedicht om stof en vocht buiten te houden.

Twee kaartsleuven, voeding via USB: accepteert snelle UHS-II-SD-kaarten en de camera kan opladen (camera uit) of worden gevoed via USB².

Kantelbaar touchscreen: raak aan om scherp te stellen en te fotograferen en dubbeltik om het beeld op 100% te bekijken.

Vloeiende 4K-video's: full-frame NIKKOR Z-objectieven maken een prachtige scherptediepte mogelijk. Maak oogverblindende time-lapse-video's in de camera en maak foto's tijdens het filmen.

Ingebouwde Wi-Fi® en Bluetooth®. Met Nikon's SnapBridge-app kun je eenvoudig foto's en video's overzetten of van een smartapparaat een externe monitor en afstandsbediening maken.

Be bold. Be free. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Super handzame full-frame zoom: dekt van een veelzijdige groothoek van 24-50 mm tot een standaard brandpuntsbereik en maakt het gebruik van filters van 52 mm mogelijk.

Intrekbaarheidsontwerp: het objectief kan eenvoudig worden in- of uitgetrokken door aan de zoomring te draaien.

Nikon Z-beeldkwaliteit: beelden zijn prachtig scherp en gelijkmatig verlicht over het gehele beeld.

Rijke kleur: ED-glas en asferische lenselementen minimaliseren vertekening over het gehele zoombereik.

Constante kortste scherpstelafstand: van slechts 0,35 m over het gehele zoombereik.

Geweldig voor video's: scherpstellen is stil en focus breathing wordt verminderd voor professioneel uitziende resultaten.

Aanpasbare instelring: gebruik deze voor diafragmaregeling, belichtingscorrectie of ISO-aanpassingen.

 

De Nikon Z 5 + NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 kit zal verkrijgbaar zijn vanaf 27 augustus 2020. De consumentenadviesprijs voor de kit bedraagt €1899.

 

VOETNOOT

1 De kortste in lengte en lichtste in gewicht onder de standaard zoomobjectieven voor full-frame systeemcamera's met verwisselbaar objectief die op 21 juli 2020 worden uitgebracht. 2 Type C naar type C USB-kabel vereist.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.