UPDATES VOOR CAMERA'S UIT DE Z-SERIE VAN NIKON

Amsterdam, 18 februari 2020: Nikon kondigt vandaag firmwareversie 3.00 voor de Nikon Z 7 en Z 6 en firmwareversie 1.10 voor de Z 50 aan. Deze firmware-updates bieden een aantal verbeteringen die de serie systeemcamera's nog krachtiger maken.

 

Wanneer de firmware wordt bijgewerkt bij de Z 7/Z 6 naar versie 3.00, wordt een nieuwe functie Dierherkenning-AF toegevoegd aan de huidige Gezichtsherkenning-AF en Oogherkenning-AF. Terwijl de functies Gezichtsherkenning-AF en Oogherkenning-AF menselijke gezichten en ogen herkennen voor een betere scherpstelling, herkent Dierherkenning-AF de ogen en gezichten van honden en katten. Dierherkenning-AF verzorgt de scherpstelling voor u, zodat u zich kunt concentreren op het creatief in beeld brengen van uw huisdier.

Daarnaast is met deze update het volgen van een onderwerp ook verbeterd en werkt deze functie nu vergelijkbaar zoals de 3D-tracking functie bij digitale SLR-camera's van Nikon. Ook is er ondersteuning voor meerdere merken CFexpress*-geheugenkaarten toegevoegd aan deze update.

 

Firmwareversie 1.10 voor de Z 50 verbetert de AF-regeling bij het maken van zelfportretten in de filmstand. Deze verbetering is doorgevoerd in reactie op de wens van gebruikers om de scherpstelling op gezichten tijdens het filmen te behouden.

 

*CFexpress is een handelsmerk van de CompactFlash Association (CFA).

Functies die met deze firmware-updates zijn verbeterd

 

Z 7/ Z 6-firmwareversie 3.00

 

1.     Dierherkenning-AF voor automatische scherpstelling op het gezicht en/of de ogen van honden

en katten

Dierherkenning-AF voegt ondersteuning voor honden en katten toe aan de functie voor gezichts- en oogherkenning. Wanneer er meerdere gezichten of ogen van dieren worden herkend, kan met de multi-selector of met touch-bediening het gezicht of oog worden geselecteerd waarop de camera vervolgens scherpstelt. Ook bij video-opnamen kunnen de gezichten van dieren worden herkend.

 

2.     Meer AF-gebruiksgemak bij het volgen van onderwerpen

Het volgen van het onderwerp bij het maken van foto's in de stand Automatisch veld-AF is aangepast. Het gebruiksgemak lijkt nu meer op dat van 3D-tracking bij digitale SLR-camera's van Nikon. De camera volgt het onderwerp terwijl de ontspanknop half wordt ingedrukt of de AF-ON-knop wordt ingedrukt. Het volgen van het onderwerp stopt wanneer de gebruiker de vinger van de knop haalt en het scherpstelpunt springt weer naar de oorspronkelijke positie. Dit biedt meer bedieningsgemak. Daarnaast kan de overgang van Automatisch veld-AF naar Onderwerpselectie aan een zelfgekozen knop worden toegewezen. Deze veranderingen zorgen ervoor dat het onderwerp beter wordt gevolgd en het activeren en wijzigen van het onderwerp gemakkelijker gaat terwijl u door de zoeker kijkt.

 

3.     Ondersteuning voor CFexpress-geheugenkaarten

Naast de CFexpress-geheugenkaarten van Sony worden CFexpress-kaarten (type B) die door ProGrade en Lexar worden geproduceerd ook ondersteund met Z 7-/Z 6-firmwareversie 3.00.

 

Z 50-firmwareversie 1.10

 

Aanpassing van de specificatie instellingen voor het vastleggen van zelfportretten in de filmstand

Wanneer zelfportretten worden vastgelegd in de filmstand, wordt de scherpstelstand momenteel vergrendeld in de stand AF-S. Met de update naar versie 1.10 wordt de scherpstelstand vergrendeld in de stand AF-F. Deze verbetering volgt het gezicht van de gebruiker zodat deze scherp in beeld blijft.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.