Nikon wint dit jaar vier red dot design awards

13 APRIL 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
In 2010 won Nikon er twee, maar dit jaar zijn maar liefst vier Nikon producten onderscheiden met een red dot design award: de D7000 spiegelreflex, de COOLPIX P7000 en S1100pj compact camera’s en de EDG 8x42 verrekijker.

De zogenaamde ‘red rot design award’ wordt door het Duitse ‘Zentrum Nordrhein Westfalen’ toegekend aan producten die zich onderscheiden op een totaal van negen aspecten, waaronder: innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid. 4.433 producten afkomstig uit 60 landen namen deel aan de ‘red dot award: product design 2011’ competitie, de categorie waarin ook de Nikon producten deelnamen.

 

De winnende producten worden van 5 juli tot 1 augustus 2011 tentoongesteld op de ‘Design on stage – winners red dot award: product design 2011’ tentoonstelling, in het red dot design museum in Essen, Duitsland.

De D7000 is een middensegment D-SLR camera met uitstekende beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties, verpakt in een duurzame en draagbare body. De D7000 biedt een reeks nieuwe functies die zorgen voor een superieure beeldkwaliteit en meer creatieve vrijheid. De camera beschikt over een nieuw ontwikkelde DX-formaat CMOS-beeldsensor met 16,2 megapixels, het nieuwe EXPEED 2 beeldverwerkingssysteem, een RGB-lichtmeetsensor met 2.016 pixels, een haarscherp 39-punts autofocussysteem en de D-Movie functie met ondersteuning voor HD filmopnames.

 

De COOLPIX P7000 is het topmodel uit de COOLPIX serie en ideaal voor fotografen die op zoek zijn naar complete controle en hoge kwaliteit in een jasje die minder intimiderend is dan een spiegelreflexcamera. Het NIKKOR-groothoekobjectief met 7,1x zoom en een bereik van 28 tot 200 mm (kleinbeeldequivalent) staat garant voor een hoge fotokwaliteit. De grote CCD-sensor (1/1,7 inch) met 10,1 megapixels effectief zorgt voor een groot dynamisch bereik en uitstekende prestaties bij weinig licht. Met een reeks aan geavanceerde functies is de COOLPIX P7000 de perfecte camera in een groot aantal situaties.

 

De COOLPIX S1100pj is de opvolger van de tevens met red dot award bekroonde S1000pj, ’s werelds eerste camera met een ingebouwde projector, waarmee het bekijken en delen van foto’s en video’s een nieuwe dimensie heeft gekregen. De COOLPIX S1100pj biedt maar liefst 40% meer lichtopbrengst dan zijn voorganger en met de intuïtieve LCD-monitor van 7,5 cm (3 inch) is bediening van de camera nog eenvoudiger. Het NIKKOR objectief, de 14,1 megapixels sensor en vijf functies tegen beeldonscherpte zorgen bovendien voor heldere en gedetailleerde beelden, ook tijdens het projecteren.

 

De EDG 8x42 is een verrekijker van topkwaliteit met dakkantprisma’s, een uitstekende ergonomie, een 42mm objectief en een vergroting van 8x. Nikon's lenzen van ED-glas (Extra-Low Dispersion), niet-geleidende, zeer reflecterende, meerlaagse prismacoating en geavanceerde meerlaagse lenscoating zorgen samen voor een uitstekende lichttransmissie en heldere beelden met een hoge resolutie en een zeer hoog contrast, zelfs bij weinig licht. Deze zeer duurzame, waterbestendige en condensvrije verrekijker kan gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen en is ideaal voor wandeltochten en natuurobservatie.
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.