MAAK UW MOOISTE OPNAMEN MET DE GLOEDNIEUWE NIKON D780

341487 d780 24 120 4 front%5b1%5d 928029 large 1578331093

Amsterdam, 7 januari 2020: Vandaag introduceert Nikon een krachtige D-SLR die creatieve fotografen biedt wat ze zoeken in een full-frame camera, en meer. De D780 is een betrouwbare partner waarmee u altijd en overal schitterende en scherpe foto's of video‘s kunt maken.

De robuuste D780 beschikt over een snel, speciaal hybride AF-systeem voor Live View opnamen en een snel en krachtig 51-punts AF-systeem met fasedetectie wanneer u fotografeert door de zoeker. Bij opnamen in Live View profiteren fotografen en videomakers van hetzelfde AF-systeem dat wordt gebruikt door de befaamde Nikon Z 6-systeemcamera. Gebruikers kunnen scherpstellen op gezichten met behulp van oogherkenning-AF en profiteren van AF bij weinig licht, waarbij betrouwbaar kan worden scherpgesteld op onderwerpen tot aan maar liefst -6 LW. Fotografen die door de zoeker fotograferen, kunnen bewegende onderwerpen moeiteloos volgen en snel schakelen tussen de geavanceerde AF-standen.

Snelle serieopnamen vergroten de veelzijdigheid van deze camera: maximaal 7 bps bij opnamen door de zoeker en 12 bps in de stand Stil fotograferen tijdens livebeeldopnamen. Andere opmerkelijke functies zijn de verbluffende minimale sluitertijd van 1/8000 sec. die ook de flexibiliteit geeft om te synchroniseren met Nikon Speedlight-flitsers.  Ook kan de sluitertijd worden verlengd tot maar liefst 900 sec., perfect om indrukwekkende lichtsporen en nachtelijke scènes vast te leggen.

Videografen zullen versteld staan van de kwaliteit van de opnamen die ze met de D780 maken. De camera gebruikt de 6K-resolutie van de beeldsensor om 4K/UHD-video-opnamen met een zeer hoge resolutie en een beeldsnelheid van 30p/25p/24p te produceren zonder cropfactor. Videografen kunnen ook een externe videorecorder gebruiken om haarscherpe HLG HDR-opnamen te maken die rechtstreeks kunnen worden weergegeven op een compatibele tv of monitor.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS zegt: “Veel fotografen zaten lang te wachten op een update van de populaire D750. Als u een liefhebber van D-SLR's bent dan biedt de D780 de veelzijdigheid waarmee zowel foto-als videografen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.”

Overzicht van belangrijke kenmerken

AF DOOR DE ZOEKER. Het 51-punts AF-systeem met fasedetectie is gevoelig tot -3 LW. U kunt bewegende onderwerpen zeer nauwkeurig volgen en snel schakelen tussen geavanceerde AF-standen.

AF BIJ LIVE VIEW. Het hybride AF-systeem met 273 punten is gevoelig tot -4 LW, of tot -6 LW met AF bij weinig licht.¹ Oogherkenning-AF is ook mogelijk wanneer u foto's maakt tijdens het filmen.

SERIEOPNAMEN TOT 12 BPS. Fotografeer met maximaal 7 bps met AF/AE of in de stand Stil Fotograferen tot 12 bps in volledige resolutie en in RAW.

OPTISCHE ZOEKER EN KANTELBAAR TOUCHSCREEN. De 0,70x optische zoeker heeft een grote beeldhoek en een dekking van 100%. Via de kantelbare lcd-monitor met 2.359.000 beeldpunten en touchscreen kunt u de sluiter en AF gemakkelijk bedienen.

UITMUNTENDE BEELDKWALITEIT. Geschikt voor objectieven met F-vatting. Voorzien van full-frame CMOS-sensor van 24,5 MP en EXPEED 6-beeldprocessor. En dezelfde 180K pixel RGB-sensor met het geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning zoals bij de D850.

ZEER GROOT ISO-BEREIK. De D780 heeft een groter ISO-bereik dan de veelgeprezen D850. Deze loopt van ISO 100-51.200 en is uit te breiden tot ISO 50-204.800.

FULL-FRAME D-SLR-VIDEO'S. Maak hoge resolutie 4K/UHD-video-opnamen met 30p/25p/24p, zonder cropfactor. Neem extern op met N-log of maak indrukwekkende HDR HLG-opnamen (Hybrid Log Gamma).

CREATIEVE VRIJHEID. Ingebouwde time-lapse functie. Exporteer foto's van 2 MP uit de 120 bps slow-motion video. Voorzien van een ingebouwd negatieven-digitaliseringsmenu en meer.

SNELLE BEELDOVERDRACHT. Dankzij de snelle gegevensoverdracht en de draadloze verbinding van de camera kunt u beelden gemakkelijk online delen. Via SnapBridge kunnen gebruikers Video, JPEG- en RAW-bestanden delen met hun smartapparaat.

Prijs en beschikbaarheid

De D780 is vanaf 23 januari beschikbaar voor een adviesprijs van €2499,-. De D780 in combinatie met een AF-S 24-120mm f/4 heeft een adviesprijs van €2999,-.

 

Voetnoot

¹ Wanneer u opnamen maakt met een objectief met een maximaal diafragma van f/2 of groter.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.