TWEE UITMUNTENDE TELEZOOMOBJECTIEVEN

Amsterdam, 7 januari 2020: Nikon introduceert twee nieuwe professionele telezoomobjectieven: de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR voor D-SLR-camera's en de NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S voor Nikon Z-systeemcamera's. Deze robuuste telezoomobjectieven leggen de lat voor objectiefontwerp hoger, met optische prestaties die gelijk zijn aan objectieven met een vast brandpunt.

 

Of u nu binnen in een sporthal of ´s nachts buiten fotografeert, de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR blinkt uit in een uitzonderlijk oplossend vermogen en buitengewone AF-prestaties. Dit opmerkelijke objectief markeert ook de introductie van een lang verwacht brandpuntsbereik. Fotografen die met een D-SLR-camera bij een brandpuntsafstand van 300 mm willen fotograferen, zijn niet langer verplicht gebonden aan een objectief met één brandpuntsafstand. Ook hoeven ze geen optische prestaties te riskeren door een zoomobjectief te gebruiken waarop een teleconverter is bevestigd.

Het lichtsterke full-frame NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S-objectief is het telezoomobjectief dat Nikon vandaag voor de Z-serie systeemcamera’s uitbrengt. Of u nu sporten, evenementen of reportages fotografeert, dit S-Line-telezoomobjectief dekt het gehele brandpuntsspectrum voor foto's en video's. De scherpstelling is snel, vloeiend en geluidloos. De scherpte is uitstekend over het gehele beeld, zelfs wanneer u opnamen maakt bij maximaal diafragma. Bij video-opnamen is focus breathing vrijwel onzichtbaar.

Beide professionele objectieven maken gebruik van Nikon's nieuwe SR-glas en ED-glas om chromatische aberratie tegen te gaan en zetten daarmee een stap voorwaarts in optische prestaties. Het resultaat is dat kleurranden sterk worden verminderd en lastiger te regelen blauw licht (korte-golflengtespectrum) nauwkeurig wordt gecorrigeerd. Beelden zijn scherper dan ooit tevoren en het contrast is uitzonderlijk.

 

Matthieu van Vliet, General Manager SAS zegt hierover: "Deze nieuwe telezoomobjectieven hebben het meest geavanceerde optische ontwerp van alle zoomobjectieven van Nikon tot nu toe en stellen een nieuwe benchmark voor professionele objectiefprestaties. Nikon's intelligente ergonomie en uitgebreide weerbestendige afdichting maken het plaatje compleet: wat u ook fotografeert, u heeft een objectief dat in alle omstandigheden goed blijft presteren."  

 

Overzicht van belangrijke kenmerken:

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Professioneel telezoomobjectief met F-vatting. Dekt een veelzijdig brandpuntsbereik van 120 tot 300 mm met een constant maximaal diafragma van f/2.8. Vloeiende, nauwkeurige AF. Dankzij prestaties die gelijk zijn met die van een vast-brandpunt-objectief houdt dit objectief gelijke tred met snel of grillige bewegende onderwerpen. Een elektromagnetisch diafragma zorgt voor een exacte belichting bij hoge beeldsnelheden. Geavanceerd optisch ontwerp. 21 elementen in 18 groepen, met Nikon's ED-glas en SR-glas, plus ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. Chromatische aberratie, coma, beeldschaduwen en lichtvlekken worden nauwkeurig tegengegaan. Zeer stabiele VR. Nikon’s vibratiereductie (VR) biedt een voordeel van vier stops, zelfs wanneer er een teleconverter wordt gebruikt. Legendarische Nikon-ergonomie. Knoppen waar functies aan kunnen worden toegewezen, vloeiende overgang tussen de horizontale en de verticale stand en meer. Geïntegreerde statiefbevestiging. Naar de voorzijde van het objectief gericht voor een optimaal evenwicht en makkelijker te vervoeren. Robuuste constructie. De robuuste constructie en uitgebreide afdichting maken dit objectief gereed voor elke weersomstandigheid.

 

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Professioneel telezoomobjectief met Z-vatting. Dekt een veelzijdig brandpuntsbereik van 70-200 mm met een constant maximaal diafragma van f/2.8.

Sublieme prestaties. De scherpte en het contrast zijn uitzonderlijk over het gehele beeld. De scherpstelling is vloeiend, snel en geluidloos.

Geavanceerd optisch ontwerp. 17 elementen in 15 groepen, met Nikon's ED-glas en SR-glas, plus anti-reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. Chromatische aberratie, coma, beeldschaduwen en lichtvlekken worden nauwkeurig tegengegaan.

Klaar voor video. Focus breathing is vrijwel helemaal verdwenen en stabiele diafragmaregeling levert natuurlijke belichtingswijzigingen binnen het gehele onderwerp op.

OLED-informatiescherm op het objectief. U kunt snel het diafragma, de scherpstelafstand, de exacte brandpuntsafstand en de scherptediepte op het objectief controleren.

Fn-knop. Wijs maar liefst 21 verschillende functies aan de Fn-knop van het objectief toe, van AF-vergrendeling tot lichtmeting, bracketing en meer.

Robuuste constructie. Robuuste, compacte constructie met uitgebreide afdichting om te beschermen tegen stof en vocht.

 

Prijs en beschikbaarheid

De AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR is beschikbaar vanaf februari 2020 voor een adviesprijs van €10.999,- inclusief BTW.

De NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S is beschikbaar vanaf februari 2020 voor een adviesprijs van €2799,- inclusief BTW.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.