MEET SNELLER EN VERDER: MAAK KENNIS MET DE LASERAFSTANDSMETER FORESTRY PRO II

339534 forestry pro ii front right 3p mode m b718fe original 1575024561

Amsterdam, 29 november 2019: Nikon introduceert vandaag een krachtige nieuwe draagbare laserafstandsmeter: de Forestry Pro II.

 

De Forestry Pro II is de opvolger van de Forestry Pro, een veelgeprezen meetinstrument voor de bosbouw. Het heeft een groter meetbereik – nu van 7,5 tot 1600 m. Ook de nauwkeurigheid en responstijd zijn verbeterd. HYPER READ geeft metingen op het interne display binnen ongeveer 0,3 seconden weer.

 

De meting omvat de werkelijke afstand, horizontale afstand, hoogte, hoek en verticale afstand, oftewel het hoogteverschil tussen twee onderwerpen. Een tweepuntsmeting kan worden gebruikt als zowel de onder- als de bovenkant van uw onderwerp zichtbaar is. Wanneer de onder- en/of bovenkant van het onderwerp niet zichtbaar is geeft een driepuntsmeting een nauwkeurige meting.

 

De resultaten worden ook weergegeven op het grotere externe display, dat nu 5,3 cm (2,1 inch) groot is. Bovendien is het externe display nu verlicht (in drie standen regelbaar), zodat u ook in de donkerste omgevingen uw metingen goed kunt aflezen.

 

Een nieuwe logboekfunctie legt tot 250 metingen vast, die in numerieke volgorde worden weergegeven op het externe display. Hierdoor hoeft u niet meer te stoppen om waarden te noteren en kunt u sneller werken.

Belangrijkste kenmerken

·        Meetbereik: 7,5-1600 m

·        Meet de werkelijke afstand, horizontale afstand, hoogte, hoek en verticale afstand (het hoogteverschil tussen twee onderwerpen) en voert driepuntsmetingen uit (verschil in hoogte tussen twee punten).

·        De resultaten worden weergegeven op zowel het interne als het externe display. De metingen worden ook meteen getoond op het externe display.

·        Het verlichte externe display is ook in donkere (bijvoorbeeld beboste) omgevingen goed afleesbaar. De verlichting heeft drie standen.

·        Het logboek kan maximaal 250 meetresultaten opslaan en weergeven.

·        Snelle en stabiele metingen ongeacht de afstand met HYPER READ.

·        Meetresultaten worden in ongeveer 0,3 seconden weergegeven op het interne display.

·        Het schakelsysteem voor doelprioriteit maakt het mogelijk de afstand te meten tot onderwerpen die elkaar overlappen:

o   de stand Prioriteit eerste doel geeft de afstand tot het meest nabije onderwerp aan – handig wanneer onderwerp en achtergrond elkaar overlappen;

o   de stand Prioriteit verste doel geeft de afstand tot het verst verwijderde onderwerp aan – handig in bosrijke omgevingen.

·        Hoogwaardige kijker met 6x vergroting en meerlaagse coating voor een duidelijk en helder beeld.

·        Grote oogafstand zodat ook brildragers prettig kunnen werken.

·        Dioptrieregeling voor extra comfortabel gebruik.

·        Eenmalige of continue meting (tot 8 seconden).

·        Waterdicht (tot op een diepte van 1 meter gedurende 10 minuten), maar niet bedoeld voor gebruik onder water. Het batterijvak is regenbestendig.

·        Groot temperatuurbereik: -10 °C tot +50 °C

 

Prijs en beschikbaarheid

De Forestry Pro II is eind december beschikbaar voor een consumentenadviesprijs €499,-.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.