NIKON BREIDT DE Z-FAMILIE UIT MET DE Z 50 DX-SYSTEEMCAMERA EN DE EERSTE NIKKOR Z DX OBJECTIEVEN

334319 c17 z50 bfn1 front 34c1c2 original 1570633280

Amsterdam, 10 oktober 2019: Vandaag introduceert Nikon de Nikon Z 50, de eerste DX-formaat systeemcamera in de Z-serie, en de eerste twee NIKKOR Z- zoomobjectieven voor de DX-camera’s; de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR en de NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Met zijn zeer hoge beeldkwaliteit legt de gloednieuwe Nikon Z 50 perfect scherpe foto's en 4K-films met veel details, diepte en kleur vast. Als de Z 50 wordt gecombineerd met de nieuwe NIKKOR Z DX-objectieven produceert dit spiegelloze systeem prachtige beelden, van groothoek tot tele.

De Z 50 is uitgerust met een grote 20,9 MP DX-formaat sensor en biedt de optische voordelen van het spiegelloze systeem van Nikon in een stevige, compacte DX-camerabody. Eigenschappen die zijn overgenomen van de veelgeprezen Nikon Z 7 en Z 6, zijn de grote Nikon Z-vatting en het lichtsterke, brede hybride AF-systeem (autofocus). De Z 50 is ook voorzien van een scherpe elektronische zoeker, een kantelbaar touchscreen en de diepe grip die typerend is voor de Nikon systeemcamera’s waardoor ze comfortabel in de hand liggen. De Eye-detection AF maakt de Z 50 een uitstekende camera voor portretten, terwijl u met continu-opnamen van maximaal 11 bps (met AF/AE) moeiteloos beweging kunt vastleggen. De Z 50 is volledig compatibel met de FTZ--vattingadapter van Nikon, die het mogelijk maakt NIKKOR D-SLR-objectieven met F-vatting met deze camera te gebruiken.¹

Beide DX-objectieven met Z-vatting zijn geoptimaliseerd voor de grote Nikon Z-vatting die zeer veel licht opvangt. Deze zoomobjectieven hebben een snelle, stille en stabiele scherpstelling waardoor ze even geschikt zijn voor video als voor foto's. De zeer compacte NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR is een plat zoomobjectief dat zowel groothoekopnamen als portretten prachtig vastlegt. De NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR is een compact telezoomobjectief:.Met dit objectief kunnen gebruikers unieke portretten, maar ook actie in de vertevloeiend, stabiel en nauwkeurig vastleggen.

Mattieu van Vliet, General manager SAS zegt: “De Z 50, Nikon’s nieuwe systeemcamera, biedt een interessante combinatie van creativiteit en kracht, of je passie nu ligt bij fotografie of bij video. Naast de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor DX-camera's profiteer je van een naadloze compatibiliteit met alle objectieven met Z-vatting. Wanneer je over objectieven en accessoires met een F-vatting beschikt, kun je die ook gebruiken in combinatie met de FTZ adapter. Het maakt niet uit of je al een Nikon D-SLR hebt of voor het eerst een Nikon-camera gebruikt: het spiegelloze DX-camerasysteem van Nikon biedt meer dan genoeg ruimte voor groei.”

Overzicht van belangrijke kenmerken van de Nikon Z 50

Uitmuntende beeldkwaliteit: Grote Nikon Z-vatting, grote 20,9 MP DX-formaat CMOS-sensor (APS-C) en een snelle EXPEED 6-beeldprocessor.

Overal scherp: Hybride AF-systeem (autofocus). 209 AF-punten op de sensor dekken horizontaal en verticaal circa 90% van het beeld voor een uitstekende scherpte van rand tot rand.

Schitterend bij weinig licht: Groot ISO-bereik van 100-51.200 en autofocus bij weinig tot -4 LW.

Intelligente functie voor oogherkenning AF: Stelt automatisch scherp op de ogen van de hoofdpersoon van de foto, of deze nu alleen op de foto staat of een gezicht in een groep is.

Snelle continu-opnamen: Tot 11 bps met autofocus (AF) en automatische belichting (AE).

Geluidloze werking: De scherpstelling van de Nikon Z 50 is zeer stil, daarnaast beschikt de camera over een ‘Stil fotograferen’ stand.

4K-video: Gebruikers kunnen 4K/UHD-video's met 30p opnemen en slow motion-beelden met 120p in Full HD vastleggen zonder cropbeperkingen. 4K/UHD time-lapse video’s kunnen in de camera worden gemaakt.

Vloeiende EVF: De zeer scherpe elektronische zoeker (2.360.000 beeldpunten) geeft een natuurlijk beeld, vergelijkbaar met de optische zoeker van een D-SLR. U kunt beelden ook weergeven zoals ze er met de toegepaste instellingen uitzien.

Groot kantelbaar touchscreen: Lcd-monitor met hoge resolutie (1.040.000 beeldpunten) en touchscreen. Het touchscreen kan omhoog of omlaag worden gekanteld voor meer flexibiliteit tijdens video-opnamen of bij zelfportretten.

Creatieve effecten: 20 ingebouwde effecten voor foto's en video. U kunt de intensiteit aanpassen wanneer u een voorbeeld van het effect bekijkt.

Spiegelloze DX-camerabody met opklapbare flitser: Gemakkelijk mee te nemen met een stevige boven- en voorkant van magnesiumlegering.

Nikon-ergonomie: Diepe grip voor een comfortabele bediening en zorgvuldig geplaatste knoppen, instelschijven en touchscreenopties.

Eenvoudig menusysteem in D-SLR-stijl: Direct vertrouwd voor bestaande gebruikers van een Nikon D-SLR en gemakkelijk te leren voor nieuwe Nikon-gebruikers.

Snelle verbindingen: Dankzij Wi-Fi® en Bluetooth® in combinatie met de gratis Nikon SnapBridge app kunt u foto's en video's eenvoudig naar elk apparaat verzenden om ze te delen of op te slaan.

Een systeem om van te houden: Compatibel met de FTZ-vattingadapter en accessoires voor Nikon D-SLR's, waaronder afstandsbedieningen, Speedlight-flitsers, microfoons en meer.

Overzicht van belangrijke kenmerken van de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Zeer handzaam groothoekzoomobjectief: Objectief met snelle scherpstelling en een brandpuntsbereik van 16-50 mm (FX-formaat/kleinbeeldequivalent: 24-75 mm) voor groothoek- tot normale opnamen.

Kortste scherpstelafstand van slechts 0,2 m: Gebruikers kunnen van dichtbij scherpstellen op details.

Vibratiereductie in het objectief: Fotografeer met sluitertijden tot 4,5 stops langer dan anders mogelijk zou zijn.² Leg scherpere beelden vast bij weinig licht en neem stabiele video's op, zelfs wanneer u loopt terwijl u filmt.

Geluidloze instelring: Voor belangrijke functies, zoals handmatige scherpstelling, diafragmaregeling en belichtingscorrectie.

Licht en klein: Weegt slechts 135 gram en is zeer plat wanneer hij is ingetrokken.

Overzicht van belangrijke kenmerken van de NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Compact telezoomobjectief: Objectief met snelle scherpstelling en een brandpuntsbereik van 50-250 mm (FX-formaat/kleinbeeldequivalent: 75-375 mm) voor normale tot teleopnamen.

Kortste scherpstelafstand van slechts 0,5 m: Gebruikers kunnen scherpstellen op onderwerpen dichterbij.

Vibratiereductie in het objectief: Fotografeer met sluitertijden die tot 5 stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn. 2

Geluidloze instelring: Voor belangrijke functies, zoals handmatige scherpstelling, diafragmaregeling en belichtingscorrectie.

Licht van gewicht: Het objectief is zeer compact als het is ingetrokken en weegt 405 gram.

Prijs en beschikbaarheid

Nikon Z 50, alleen camera: €949,-

Nikon Z 50 en FTZ-adapter: €1099,-

Nikon Z 50 + NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR-objectief: €1099,-

Nikon Z 50 + NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR-objectief + FTZ-adapter: €1249,-

Nikon Z 50 + NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR + NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR: €1339,-

De Nikon Z 50, het NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR-objectief en het NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR zijn beschikbaar vanaf mid november.

 

1 Zo'n 360 NIKKOR-objectieven met F-vatting kunnen met uw Nikon Z-camera worden gebruikt. Ga voor meer informatie over het NIKKOR-objectiefsysteem naar de officiële Nikon-website.

2 Op basis van CIPA-normen.

 

DISCLAIMERS

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie. Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.