NIKON INTRODUCEERT HET NIKKOR Z 24MM F/1.8 S-GROOTHOEKOBJECTIEF

Amsterdam, 4 september 2019: Nikon breidt haar assortiment f/1.8-vast-brandpunt-objectieven voor de Z 7 en Z 6 systeemcamera’s uit met de NIKKOR Z 24mm f/1.8 S. Met zijn geavanceerde optiek, uitzonderlijke prestaties bij close-ups en uitgebreide weerbestendige afdichting is dit full-frame objectief zeer veelzijdig. Dit objectief legt prachtige details vast in uiteenlopende situaties, van krappe ruimtes tot uitgestrekte landschappen en stadsgezichten.

Dit vast-brandpunt-objectief van 24 mm stelt snel scherp en produceert een prachtige scherpte van rand tot rand, zelfs bij gebruik van het grootste diafragma van f/1.8. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,25 m hebben gebruikers zeer veel controle over het beeld, van close-up tot oneindig. De bokeh ziet er prachtig zacht en natuurlijk uit en lichtvlekken worden effectief tegengegaan, zelfs in situaties met tegenlicht.

De full-frame NIKKOR Z 24mm f/1.8 S is ook zeer geschikt voor video-opnamen. Filmmakers kunnen video opnemen met een prachtige kleine scherptediepte. Dankzij het uitgebalanceerde perspectief is het objectief net zo geschikt voor het filmen van volledige scènes als voor interviews in krappe ruimtes.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS "Met de NIKKOR Z 24mm f/1.8 S hebben Nikon Z-fotografen de vrijheid om in vrijwel elke situatie met het beschikbare licht te werken. Bovendien is de scherpstelling bij korte afstanden uitmuntend: de scherpte is ongelooflijk, zelfs wanneer je scherpstelt op onderwerpen dichtbij of details van voorwerpen."

Overzicht van belangrijke kenmerken

F/1.8 NIKKOR Z-groothoekobjectief met vast brandpunt: Dit 24-mm objectief is zeer scherp van rand tot rand en presteert uitstekend bij weinig licht. Hiermee legt u elk onderdeel van een scène met levensechte helderheid vast.

S-Line: Een nieuwe dimensie in optisch ontwerp. Nikon’s anti-reflecterende Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken voor een zuiverder beeld. Vloeiend, geluidloos meervoudig scherpstelsysteem.

Schitterende close-ups: Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,25 m heeft u de volledige controle over het beeld, van close-up tot oneindig. De beeldscherpte bij close-ups is veel beter dan die van vergelijkbare objectieven met deze brandpuntsafstand.

Weerbestendige afdichting: Elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.

Uitstekend voor video: Door de bijna geluidloze AF kunnen de stilste momenten in volle glorie worden vastgelegd. De instelring kan worden gebruikt voor een geluidloze diafragmaregeling of belichtingscorrectie en als scherpstelring bij opnamen met handmatige scherpstelling.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 24mm f/1.8 S is beschikbaar vanaf 17 oktober voor een consumentenadviesprijs van €1199,-.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.