NIKON BRENGT EEN SPECIALE 3D-LUT VOOR N-LOG UIT EN KONDIGT RAW-VIDEO-OUTPUT ONDERSTEUNING VOOR DE NIKON Z 7 EN Z 6 AAN

Amsterdam, 27 augustus 2019: Nikon introduceert vandaag een speciale LUT (lookup table) voor N-Log-video's, een functie van de Nikon Z 7 en Z 6 camera‘s. Later dit jaar wordt een extra firmware-update uitgebracht voor de Z-serie die RAW-video-output rechtstreeks vanuit de camera zal ondersteunen. Deze speciale firmware maakt opnamen in de ProRes RAW-video-indeling mogelijk in combinatie met de Ninja V 4k HDR-monitor/recorder van ATOMOS, het bedrijf waar Nikon mee samenwerkt bij de ontwikkeling van de technologie voor RAW-video-output.

Met deze firmwareversie zijn de Nikon Z 7 en Z 6 de eerste camera's die RAW-video-output ondersteunen, iets wat momenteel alleen beschikbaar is op professionele filmcamera's. RAW-videobestanden bevatten de grootste hoeveelheid gegevens, net als RAW-gegevens voor foto's. Ondersteuning van RAW-video-output biedt nog meer flexibiliteit voor kleurcorrectie tijdens de nabewerking en hiermee komen Nikon-systeemcamera's in dezelfde categorie terecht als professionele filmcamera's, waardoor ze een betaalbare keuze zijn voor grootschalige filmproducties. De functie voor RAW-video-output vereist een extra interne upgrade die zal worden uitgevoerd door een geautoriseerd Nikon-servicecentrum, hiervoor zullen servicekosten in rekening worden gebracht.

De speciale LUT voor Nikon's N-Log is compatibel met de kleurruimte Rec. 709. Het is ook een 3D-LUT, waarmee naast RGB-kleuren ook helderheid, verzadiging en tint kunnen worden aangepast. Een LUT bevat vooraf ingestelde gegevens voor RGB-kleurwaarden die worden gebruikt om het uiterlijk van video-opnamen aan te passen en zo de kleuren tijdens de nabewerking te verbeteren. De HDMI-output van de N-Log van de Z 7 en Z 6 is geoptimaliseerd voor 10-bits opnamen, waardoor het volledige dynamische bereik van de beeldsensor kan worden gebruikt. Er worden rijke gradaties in hoge lichten en schaduwen vastgelegd, waardoor een flexibelere kleurcorrectie mogelijk is.

De LUT kan gratis van de pagina's voor de Nikon Z 6 en Z 7 gedownload worden in het downloadcentrum van Nikon: https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon Europe, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.