NIKON WINT ‘CAMERA OF THE YEAR’ EN ‘PROFESSIONAL STANDARD ZOOM LENS’ TIJDENS DE EISA AWARDS 2019-2020

Amsterdam, 15 augustus 2019: Nikon kondigt vol trots aan dat de Nikon Z 6 de 'Camera of the Year' award heeft gewonnen en de NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S de award voor 'Professional Standard Zoom Lens' in de wacht heeft gesleept tijdens de EISA Awards 2019-2020. De onderscheidingen voor deze producten uit de mirrorless Z-serie vormen een erkenning van de toonaangevende innovaties van Nikon.

De Nikon Z 6 is voor de tweede keer dit jaar in de prijzen gevallen. In April won dit toestel tijdens de TIPA World Awards de prijs voor ‘Best Full Frame Camera Expert’. Het NIKKOR Z 14-30mm f/4 objectief won toen in de TIPA categorie ‘Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens’. De EISA-onderscheidingen vormen de nieuwste erkenning van de Nikon Z-serie, na de winst van de 'Red Dot Award: Product Design 2019' en bevestigen de toewijding van Nikon om toonaangevend te zijn op fotografiegebied met uitzonderlijke optische eigenschappen.

Commentaar van de EISA op de Nikon Z 6, winnaar van 'Camera of the Year' 2019-2020

Nikon heeft een schitterende camera gemaakt met een uitmuntende bediening en robuuste constructie die uitstekende beelden produceert in bijna elke opnamesituatie. Het autofocussysteem omvat oogherkenning AF, waardoor een nauwkeurige scherpstelling mogelijk is, waar in het beeld de gefotografeerde persoon zich ook bevindt. De grote en scherpe elektronische zoeker biedt een zeer accurate voorvertoning van uw beelden, terwijl de ingebouwde beeldstabilisatie ervoor zorgt dat foto's scherp zijn met elk objectief dat u gebruikt, ook met D-SLR-objectieven met F-vatting. Dit is gewoon de beste allround camera voor serieuze fotografen.

Commentaar van de EISA op de NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, winnaar van 'Professional Standard Zoom Lens' 2019-2020

De NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S is een lichtsterk, professioneel standaardzoomobjectief voor het Nikon Z-systeem. Dit solide en robuuste objectief gebruikt Nano Crystal Coat en de nieuwe ARNEO Coat om lichtvlekken en beeldschaduwen te verminderen, terwijl de voorste en achterste elementen een fluorcoating hebben die stof, olie en vocht afstoot. Dankzij een aanpasbare instelring kan de fotograaf het diafragma of de belichtingscorrectie eenvoudig aanpassen, terwijl op een OLED-scherm op de cilinder het diafragma, de scherpstelafstand of de brandpuntsafstand wordt weergegeven. Dankzij de ongekende optische prestaties die een hoge resolutie combineren met een aantrekkelijke bokeh is dit objectief de perfecte partner voor camera's uit de Nikon Z-serie.

De European Imaging and Sound Association (EISA) Awards huldigen nieuwe innovaties die de meest geavanceerde technologie en gewenste functies combineren met de beste prestaties. Dit instituut bestaat uit een unieke en langdurige samenwerking tussen 55 van de meest gerespecteerde special interest tijdschriften uit 29 landen over de hele wereld. De prijscategorieën veranderen elk jaar en weerspiegelen de ontwikkelingen in productontwerp en connectiviteit.

Ga voor meer informatie naar de EISA-website: https://www.eisa.eu/

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.