WINNAARS VAN DE NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019

Amsterdam, 6 augustus 2019: Nikon Corporation kondigt met trots de winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019 aan. De Nikon Photo Contest werd voor het eerst in 1969 gehouden en viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Het is een van de grootste fotowedstrijden ter wereld en de editie 2018-19 was goed voor een recordaantal van 97.369 inzendingen van 33.000 deelnemers uit 170 landen en regio's. Inzendingen konden meedoen in drie categorieën: Open, Next Generation en Short Film.

Winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019

Open Award Gold Prize: Alma and Alzheimer’s

Jason Parnell-Brookes (Verenigd Koninkrijk)

Open Award Gold Prize: Hope

Thaib Chaidar (Indonesië)

Next Generation Gold Prize: Ayimpoka

Sara De Antonio Feu (Spanje)

Next Generation Gold Prize: Fanghua - (Momenten uit onze jeugd)

Tu Jinghan (China)

Short Film Gold Prize: Exulansis

Sara Crochet (VS)

De winnaars werden geselecteerd door een onafhankelijk internationaal panel van juryleden onder leiding van de wereldberoemde artdirector Neville Brody, die net als vorig jaar weer de rol van hoofd jurylid vervulde. Neville Brody blikt terug op de Nikon Photo Contest van dit jaar: "Bij deze wedstrijd spelen veel vragen een rol, zoals 'Wat is de rol van fotografie in de toekomst?'. Fotografie verandert onze levens. Het is overal om ons heen en tegenwoordig wordt onze wereld meer in beelden dan in woorden uitgedrukt. Fotografie is een internationale taal die beïnvloedt hoe we als mensen en als maatschappij zijn en die steeds belangrijker zal worden. De verscheidenheid aan beelden die werden geselecteerd voor de wedstrijd - de verhalen, de verbanden en de verrassingen - zal inspireren tot een fascinerend debat over de wereld waarin we leven en over de manier waarop we deze beschouwen." De winnaars van het goud, zilver en brons in elke categorie werden geselecteerd op basis van verschillende criteria, waaronder hun geschiktheid voor het thema van de categorie, de kracht van de boodschap en de mate van creativiteit. Naast de vijf gouden onderscheidingen ontving één inzending de Participants’ Choice-prijs en werd een andere speciale prijs toegekend ter ere van de 50e verjaardag van de Nikon Photo Contest. In totaal werden 47 prijzen uitgereikt. De aankondiging van de winnaar van de Grand Prize zal tijdens de officiële prijsuitreiking in Tokio op 23 augustus 2019 plaatsvinden. Alle winnende foto's en video's vindt u op de website van de Nikon Photo Contest 2018-2019, samen met de gegevens over hun inzenders.

Meer informatie:

Grayling

Chrissy Minnema Dijkman

chrissy.dijkman@grayling.com

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.