NIKON INTRODUCEERT HET NIEUWE LICHTSTERKE NIKKOR Z 85MM F/1.8 S-OBJECTIEF

325602 r16520 pbs final 190703 6713a4 large 1564557984

Amsterdam, 31 juli 2019: Nikon introduceert een nieuw, lichtsterk standaardobjectief binnen de Nikon Z-familie wat uitermate geschikt is voor portretten. De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S stelt razendsnel scherp en laat verbluffend scherpe details zien over het hele beeld. Met dit full-frame objectief voor de Nikon Z-series kunnen onderwerpen met een adembenemende helderheid geportretteerd worden, zowel in foto’s als in video’s.

Dankzij de geavanceerde optische prestaties van de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S kunt u in elke situatie indrukwekkende resultaten behalen. De scherpte is uitstekend van rand tot rand, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/1.8. De bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit en lichtvlekken worden ook in situaties met tegenlicht effectief tegengegaan.

De scherpstelling is snel en met de nieuwe functie voor oogherkenning AF kan de Nikon Z-camera op het oog van een onderwerp scherpgesteld blijven, ongeacht of dit onderwerp nu alleen of een gezicht in een menigte is. Videografen kunnen met de brandpuntsafstand van 85mm onderwerpen isoleren en video-opnamen met een kleine scherptediepte maken.

Matthieu van Vliet, General manager Nikon BeNeLux en Frankrijk:  "De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is een ongelooflijk veelzijdig objectief. Dankzij het snelle meervoudig scherpstelsysteem en het grote maximale diafragma hoeft u zich geen zorgen te maken bij moeilijke lichtomstandigheden. Of u nu opnamen maakt tijdens een evenement, in de studio of buiten, u hebt alle vrijheid om levendige portretten vast te leggen die alles behalve gewoon zijn."

325607 z7 85 1.8 front34l 07e7a8 large 1564558000

Overzicht van belangrijke kenmerken

NIKKOR Z: doordat dit objectief voor de grote Z-vatting van Nikon is ontworpen, kunt u meer licht over het hele beeld vastleggen.

S-Line: een nieuwe dimensie in optisch ontwerp. Anti-reflecterende Nano Crystal Coat. Soepel, geluidloos en een meervoudig scherpstelsysteem.

Scherpe details: uitzonderlijke prestaties van rand tot rand. Kortste scherpstelafstand van slechts 0,8 m.

Robuuste constructie: elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht en beschermt tegen stof en waterdruppels.

Geweldig voor video's: geluidloze diafragma-aanpassing en praktisch geluidloze AF. Variatie in brandpuntsafstand is vrijwel verdwenen.

Aanpasbare instelring: kan voor handmatige scherpstelling (standaard), diafragmaregeling of belichtingscorrectie worden gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is verkrijgbaar vanaf 5 september 2019 voor een consumentenadviesprijs van

€ 899,-.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon Europe, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.