Nikon’s spiegelloze Z-systeem en COOLPIX P1000 met DF-M1 laserzoeker zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2019”

Amsterdam, 28 maart 2019: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat haar nieuwe spiegelloze camerasysteem en COOLPIX P1000 met DF-M1 laserzoeker zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2019”.

Een panel van ontwerpspecialisten beoordeelde meer dan 5500 inzendingen op negen aspecten waaronder innovatie, functionaliteit en duurzaamheid.

Overzicht van winnende producten:

Nikon’s spiegelloze Z-systeem

Het nieuwe spiegelloze Z-camerasysteem werd gewaardeerd vanwege zijn innovaties in optische fabricage en spiegelloze technologie. Het systeem bestaat uit twee camera's - de Z 7 en Z 6 - die zijn voorzien van een nieuwe vatting met een grotere diameter, en uitstekende S-Line NIKKOR Z-objectieven. De FTZ-vattingadapter maakt de set compleet, hiermee kunnen bestaande NIKKOR-objectieven met een F-vatting gewoon gebruikt worden.

 

Superzoom digitale compactcamera - COOLPIX P1000 en DF-M1 laserzoeker

De COOLPIX P1000 werd gewaardeerd vanwege zijn uitstekende prestaties op het gebied van optische engineering. Met zijn 125x optische zoom biedt de camera ‘s werelds grootste zoombereik van 24-3000 mm in een compact camera. Dit maakt de camera uitermate geschikt voor hobbyfotografen.

De DF-M1 laserzoeker heeft de Product Design Award van dit jaar in combinatie met de P1000 gewonnen. De laserzoeker is ontworpen om fotografen te helpen bij het gebruikmaken van de verste uithoeken van het zoombereik van de P1000 en om objecten nauwkeurig te volgen zonder door het objectief te hoeven kijken. 

De Red Dot Design Award is een prestigieuze internationale ontwerponderscheiding die wordt gesponsord door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

De winnende producten worden gedemonstreerd tijdens een speciale tentoonstelling die wordt gehouden van 8 juli 2019 tot 30 juni 2020 in het Red Dot Design Museum in Essen, Duitsland.

Ga voor meer informatie over de Red Dot Design Awards naar https://www.red-dot.org/

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.