Nikon trotse partner fotoboek ‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’

AMSTERDAM, 18 maart 2019 // Het boek ‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’ is een ode aan de hedendaagse Nederlandse creatieve industrie; een naslagwerk vol mode, kunst en fotografie. Meer dan 100 creatieven, zowel iconische namen als jonge talenten, werkten samen om de hedendaagse cultuur in Amsterdam vast te leggen.

'Cover ‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’

Het boek blikt ook terug op de afgelopen vijf jaar van MOAM, met vijftig beelden gecreëerd in samenwerking met iconen als Inez&Vinoodh, Rijksmuseum, Erwin Olaf, Viktor & Rolf en Doutzen Kroes. Daarnaast biedt het een platform aan meer dan zestig unieke teams van fotografen, designers en kunstenaars. Zij creëerden samen nieuwe series voor dit boek om hun visie op de hedendaagse cultuur in Amsterdam vast te leggen. In complete creatieve vrijheid.

'Brett Florens x Roumans'

Zo werd Nikon ambassadeur Brett Florens gekoppeld aan design-talent Sophie Roumans. Roumans ontwerpt duurzame herenkleding met eclectische elementen. Brett’s fotografiestijl is glamorous en zacht. Deze niet voor de hand liggende combinatie zorgde voor een prachtig contrast en dito eindresultaat.

 

Fotografietalent Nicky Onderwater timmert hard aan de weg en mag namen als ELLE, L’Officiel en de Bijenkorf al tot haar clientèle noemen. Nikon stelde een D850 en objectieven voor haar ter beschikking en gaf haar een training over hoe zij het beste uit haar camera kan halen. “Ik doe veel editorial beautyshoots en dan is het heel belangrijk dat de huid van het model prachtig is en het schaduwverloop er mooi en natuurlijk uit ziet. De D850 pakt de huidtonen en kleuren heel goed op dus ik ben superblij dat ik deze body mocht gebruiken.” In de shoot voor het boek werd zij gekoppeld aan demure, couture hoedenmaker uit Amsterdam.

   

'Nicky Onderwater x demure'

Op de Nikon social media kanalen zullen de komende weken behind-the-scenes video’s van de shoots van Brett en Nicky te zien zijn.

 

 ‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’ is vanaf 21 maart 2019 verkrijgbaar en kan vanaf heden besteld worden als pre-order via www.mendo.nl.

 

Over MOAM

Met een unieke visie op mode is MOAM het platform voor jong talent om samen te werken met iconische namen binnen de creatieve industrie. Het multidisciplinaire platform is opgericht door Martijn Nekoui in 2013 en focust zich op kennisverbreding en talentontwikkeling. Creatieve vrijheid en Nederlands cultureel erfgoed staan altijd centraal bij MOAM.

 

Over MENDO

MENDO is een uitgeverij en boekenwinkel, tot stand gekomen in 2002 vanuit een behoefte aan visuele inspiratie en esthetiek. MENDO creëert en cureert boeken, om culturen en generaties te verbinden vanuit een liefde voor print en beeld. Zij moedigen boekliefhebbers aan om de flagshipstore in Amsterdam en hun award-winning webshop mendo.nl te bezoeken.

 

Titel : MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam

Uitgever : MENDO

Prijs : € 50,00

Pagina’s : 300

 

Meer informatie:

Grayling Chrissy Minnema Dijkman

T: 020-5754015

E: chrissy.dijkman@grayling.com

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.