MAAK KENNIS MET DE NIEUWE COOLPIX-CAMERA’S MET SUPERZOOMOBJECTIEVEN VAN NIKON

Amsterdam, 17 januari 2019 - Nikon introduceert twee nieuwe COOLPIX-camera’s met superzoomobjectieven boordevol krachtige functies die over NIKKOR-optiek beschikken: COOLPIX A1000 en COOLPIX B600-bridgecamera. Deze lichte en eenvoudig te gebruiken camera’s leveren verbluffende beelden, van scherpe groothoek- tot superteleopnamen. Zelfs bij weinig licht.

De COOLPIX A1000 heeft een 35x optische zoom, een nieuwe ingebouwde elektronische zoeker en kan opnemen in RAW bestandsformaat. Deze camera laat gebruikers eenvoudig van sfeervolle groothoek naar gedetailleerde superteleopnamen overgaan en is daarmee een uitstekende reisgenoot. De camera neemt 4K-video's op en heeft een kantelbare touchscreenmonitor om gemakkelijk opnamen vanuit interessante perspectieven te maken.

De COOLPIX B600-bridgecamera beschikt over een 60x optische zoom, een grote monitor en een stevige grip. De camera is veelzijdig in gebruik en heel geschikt om mee te nemen naar een gezinsuitje in het park of op stedentrip. De camera neemt Full HD-video met stereogeluid op. Talloze ingebouwde creatieve standen maken het eenvoudig om een artistiek tintje aan foto's of video's te geven.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, zegt hierover: “Beide camera's zijn fantastische opties voor gebruikers die hun creativiteit willen ontdekken. Dankzij het zoombereik van groothoek tot supertelezoom kunnen de camera’s bijna elk onderwerp vastleggen. De BSI CMOS-sensor van 16 MP en de vibratiereductie van Nikon zorgen voor uitstekende resultaten bij weinig licht. Met Snapbridge kunnen beelden eenvoudig gedeeld worden of kan er met een smartapparaat op afstand een opname worden gemaakt”¹.

 

Belangrijke functies van de COOLPIX A1000

NIKKOR-objectief met 35x optische zoom. Brandpuntsafstand van 24–840 mm.² Gaat tot circa 1680 mm met Dynamic Fine Zoom.³

4K-video's. Maak adembenemende 4K/UHD-video-opnamen van 30p of Full HD met maximaal 60 bps.

Grote elektronische zoeker. Elektronische zoeker (EVF) met een hoog contrast en 1.166K beeldpunten voor een duidelijk zichtbaar beeld.

Kantelbaar touchscreen. De heldere LCD-monitor van 3 inch met 1.036.000 beeldpunten kan in bijna elke richting worden gekanteld.

Soepele zoomregeling. De zijzoomknop en terugkeerzoomknop maken het gemakkelijk om de zoom snel en vloeiend aan te passen.

RAW-ondersteuning. Gebruikers kunnen ongecomprimeerde beeldbestanden naar verwerkings-/bewerkingsprogramma's opslaan en exporteren.

Belangrijke functies van de COOLPIX B600

NIKKOR-objectief met 60x optische zoom. Brandpuntsafstand van 24–1440 mm.² Gaat tot circa 2880 mm met Dynamic Fine Zoom.³

Full HD-video's. Druk eenvoudig op de speciale filmknop om het opnemen van Full HD (1080p/30p) met stereogeluid te starten.

Grote monitor. 7,6 cm (3 inch), lcd-monitor met een hoge resolutie van 921.000 beeldpunten met instelbare helderheid. Behandeld met een antireflectiecoating.

Snelle autofocus. AF met doelopsporing zorgt ervoor dat er zelfs bij weinig licht snel op onderwerpen wordt scherpgesteld.

Creatieve standen. Creatieve standen voor foto's en video's. Macro-stand voor schitterende opnamen van kleine objecten.

 

Prijs en beschikbaarheid

De A1000 is vanaf 24 januari 2019 te koop voor een consumentenadviesprijs van €449 incl. BTW en de B600 is vanaf 14 februari 2019 te koop voor een consumentenadviesprijs van €359 incl. BTW.

 

Footnotes

¹ De SnapBridge-app van Nikon moet op een compatibel smartapparaat worden geïnstalleerd voordat SnapBridge met deze camera kan worden gebruikt. ² Kleinbeeldequivalent. ³ De vergroting van Dynamic Fine Zoom wordt berekend op basis van de maximale groothoekstand van de optische zoom.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.