NIKON INTRODUCEERT HET NIEUWE NIKKOR Z FULL-FRAME ULTRAGROOTHOEKZOOMOBJECTIEF

Amsterdam, 8 januari 2019: Nikon introduceert de nieuwe NIKKOR Z 14–30mm f/4 S en voegt deze toe aan het nieuwe assortiment full-frame S-Line-objectieven dat voor Nikon Z-systeemcamera's is ontworpen. Met een compacte constructie en een plat voorste element vergroot dit ultragroothoekobjectief de creatieve mogelijkheden voor eigenaren van de Nikon Z. Het objectief is uitstekend voor het maken van foto's en zelfs nog beter voor het vastleggen van video's.

De NIKKOR Z 14–30mm f/4 S is het eerste full-frame ultragroothoekobjectief ter wereld met een plat voorste element.¹ Met deze unieke ontwerpeigenschap kunt u 82mm-filters gebruiken zonder grote filterhouders. Fotografen krijgen meer controle en meer vrijheid of ze nu landschappen, stadsgezichten, architectuur of interieurs fotograferen of video's opnemen.

Met een compacte constructie, intrekbaar objectiefmechanisme en uitgebreide weerbestendige afdichting is dit objectief zeer geschikt om mee te reizen. De nieuwe optische formules van de NIKKOR Z en de snelle communicatie tussen het objectief en de camera zorgen ervoor dat de vertekening die vaak optreedt bij ultragroothoekfotografie tot een minimum wordt beperkt. De scherpte is uitzonderlijk. Met een constant diafragma van f/4 kunnen videomakers gemakkelijk en snel schakelen van helder daglicht naar schaduwrijke interieurs.

Jordi Brinkman, productmanager bij Nikon Europe, vertelt: "Met dit NIKKOR Z-ultragroothoekzoomobjectief kunnen eigenaren van de Nikon Z overal overweldigende foto's en video's vastleggen. Door het compacte formaat is het objectief makkelijk mee te nemen. Het eenvoudige gebruik van filters maakt het mogelijk om meer creativiteit in het beeld toe te passen”.

Overzicht van belangrijke kenmerken

Geschikt voor filters: ‘s werelds eerste full-frame ultragroothoekobjectief dat filters van 82mm¹ accepteert zonder grote filterhouders.

NIKKOR Z: doordat dit objectief rond de grote Z-vatting van Nikon is ontworpen, kan er meer licht over het hele beeld vastgelegd worden.

S-Line: anti-reflecterende Nano Crystal Coat. Soepel, geluidloos, meervoudig scherpstelsysteem.

Aanpasbare instelring: kan voor handmatige scherpstelling (standaard), diafragmaregeling (geweldig voor irisovergangen tijdens video-opname) of belichtingscorrectie worden gebruikt.

Geweldig voor video's: geluidloze diafragma-aanpassing. Variatie in brandpuntsafstand wordt verminderd, net als focus-shift tijdens zoomen.

Compact en beschermd: een intrekbaar objectiefmechanisme zorgt ervoor dat dit objectief zeer weinig ruimte inneemt. Uitgebreide afdichting beschermt tegen stof en vocht.

 

1 Van verwisselbare objectieven voor digitale camera's op 8 januari 2019.

 

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 14-30mm f/4 S is vanaf eind april te koop voor een consumentenadviesprijs van €1449,-.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.