DE TOTALE PRODUCTIE VAN NIKKOR-OBJECTIEVEN VOOR CAMERA'S MET VERWISSELBAAR OBJECTIEF BEREIKT DE 110 MILJOEN

Amsterdam, 20 november 2018: Nikon kondigt vandaag aan dat de totale productie van NIKKOR-objectieven voor haar camera's met verwisselbare objectieven vanaf oktober 2018 de 110 miljoen* heeft bereikt.

 

Nikon produceert al sinds 1959 NIKKOR F-objectieven voor SLR-camera's. Eerder dit jaar heeft Nikon de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor systeemcamera's geïntroduceerd om het assortiment NIKKOR-objectieven verder te verrijken. 

 

De merknaam NIKKOR

NIKKOR is Nikon's merk voor foto-objectieven. Nikon biedt momenteel NIKKOR F-objectieven voor digitale SLR-camera's en NIKKOR Z-objectieven voor systeemcamera's. Het volledige assortiment bestaat momenteel uit circa 100 typen objectieven die een breed scala aan toepassingen ondersteunen, waaronder objectieven met een vaste brandpuntsafstand en zoomobjectieven die beeldhoeken van ultragroothoek tot superteleobjectief, fisheye-objectieven en micro-objectieven dekken.

Vanaf de eerste introductie in 1959 hebben NIKKOR F-objectieven de geavanceerde technologieën van destijds ingevoerd met functies zoals diafragmaregeling, autofocus en vibratiereductie (VR). De nieuwe vatting met een grotere diameter van de Nikon-systeemcamera's heeft tot verdere mogelijkheden in het ontwerpen van objectieven geleid en vergroot met haar NIKKOR Z-objectieven de mogelijkheden in optische prestaties. De verscheidenheid aan aangeboden krachtige objectieven omvat het meest lichtsterke objectief in de geschiedenis van Nikon** met f/0.95.

 

Nikon blijft toonaangevend binnen de fotografie door in te spelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen en producten te leveren die fotografen over de hele wereld creatieve mogelijkheden bieden.

 

*Totaal aantal verwisselbare objectieven voor SLR- en systeemcamera's die door Nikon zijn geproduceerd.

**Waaronder verwisselbaar objectieven voor Nikon-camera's.

NIET VOOR PUBLICATIE:

Perscontact, ook voor testexemplaren:

Grayling – Phylicia Baars

T +31 (0)20 575 40 09

Voor meer informatie over Nikon’s award-winnende producten, bekijk: www.nikon.nl

 

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.