NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019 VAN START

Amsterdam, 31 oktober 2018De Nikon Photo Contest 2018-2019 is van start gegaan. Nikon roept (amateur)fotografen op om deel te nemen aan deze spannende wedstrijd. De Nikon Photo Contest is een internationale wedstrijd die als doel heeft professionele en amateurfotografen de gelegenheid te bieden om hun kijk op beeld te delen met de wereld. Sinds de eerste Contest die in 1969 werd gehouden, hebben meer dan 410.000 fotografen meer dan 1.620.000 inzendingen ingediend. Vorig jaar brak de 36e Contest nieuwe records, waarbij meer fotografen (21.511) uit meer landen (170) meer inzendingen (76.356) hebben ingediend dan ooit tevoren. Inzendingen voor de Nikon Photo Contest 2018-2019 worden geaccepteerd tot 5.00 uur ’s ochtends op 31 januari 2019.

Neville Brody opnieuw geselecteerd als hoofdjurylid

Voor de tweede keer verwelkomt Nikon artdirector Neville Brody als hoofdjurylid voor de Nikon Photo Contest 2018-2019. Brody's werk omvat meer dan drie decennia en varieert van albumhoezen tot corporate branding voor internationale bedrijven. Verder is zijn werk een inspiratiebron voor verschillende artiesten en fotografen. Hij werd opnieuw gekozen als hoofdjurylid op basis van zijn vermogen om te werken met een divers en internationaal juryteam en vanwege zijn populariteit bij de deelnemers van vorig jaar. De andere juryleden worden bekend gemaakt zodra ze worden benoemd. 

Neville Brody zegt hierover: “Ik vond het een geweldige ervaring om hoofdjurylid voor de Nikon Photo Contest 2016-2017 te zijn. De inzendingen waren fenomenaal en de juryleden erg gedreven. Ik wil alle deelnemers dan ook bedanken die vorig jaar hun werk hebben ingediend. Ik kijk dit jaar weer uit naar alle nieuwe inspirerende inzendingen.”

 

 

Categorie-overzicht Nikon Photo Contest 2018-2019

De 37e Nikon Photo Contest bestaat uit drie categorieën: Open, Next Generation en Short Film.

 

Het thema voor de categorie Open is 'Verandering'. Van werk tot levensstijl en het klimaat: we leven in een tijd van aanzienlijke verandering. Daarom roept Nikon op om inzendingen in te sturen die de veranderingen uitdrukken die fotografen met de wereld willen delen.

 

Het thema van de categorie Next Generation, bestemd voor fotografen van 25 jaar of jonger, is 'Identiteit'. Nikon is op zoek naar unieke inzendingen van jongere generaties die ontdekken wie ze zijn.

 

Het thema van de categorie Short film is 'Hoop', waarbij Nikon uitkijkt naar inzendingen die een hoopvol licht op de toekomst werpen.

 

Wedstrijdvoorwaarden

De Contest staat open voor alle professionele en amateurfotografen, ongeacht leeftijd, geslacht of nationaliteit.

 

Ga voor meer informatie over de categorieën, indieningsregels, jurering, evenals awards en prijzen, naar de website: http://www.nikon-photocontest.com/en/   

 

De winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019 worden in augustus 2019 bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking.

 

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.