Kim Feenstra ontdekt met topfotograaf David Yarrow de wereld van zwart-wit fotografie in nieuwe Nikon campagne I AM BLACK & WHITE

Amsterdam, 16 juli 2018 – Kim Feenstra ontdekt samen met internationaal topfotograaf David Yarrow de wereld van zwart-wit fotografie. Voor dit doel maakten ze samen een indrukwekkende reis door Kenia.

285369 press1 8c96c6 large 1531742636

Kim Feenstra kennen we vooral als model. Maar achter deze mooie verschijning schuilt ook een getalenteerd fotograaf. Om meer te weten te komen over zwart-wit fotografie, bezocht Kim fotograaf David Yarrow in Amboseli, Kenia, een plek waar de meeste olifanten per vierkante kilometer leven ter wereld. David is hier om de laatste ‘Big Tuskers’ te fotografen, de grootste olifanten ter wereld. Davids passie om de natuur vast te leggen met indringende en meeslepende zwart-wit fotografie is voor Kim een enorme inspiratiebron.

Kim: “In Kenia ging ik op bezoek bij David Yarrow. Hij is een goede vriend, groot inspiratiebron en echt een fantastische fotograaf. Hij overschrijdt alle grenzen, ik zie hem als de meester in zwart-wit fotografie. Tijdens mijn reis heeft hij mij op sleeptouw genomen om alle mogelijkheden van zwart-wit fotografie te ontdekken.”

Ze vervolgt: “Kenia heeft een enorme indruk achtergelaten. De ongerepte en rauwe natuur, de mensen, de dieren. Ik ben zeker niet bang aangelegd maar zodra je op de grond ligt om een olifant te fotograferen voel je je toch echt ontzettend klein en kwetsbaar.”

285370 press5 3ad600 large 1531742638

Op IAMBLACKANDWHITE.nl is hun indrukwekkende reis te bekijken, kan men de verhalen lezen achter de foto’s die zij tijdens hun reis namen én de instellingen bekijken waarmee de foto’s zijn gemaakt. Bovendien zijn er veel tips te vinden over zwart-witfotografie, de omgang met zonlicht, hoe je je onderwerp respectvol benadert en leer je meer over de favoriete Nikon body’s en objectieven van David en Kim.  

285373 press3 d44ca4 large 1531742640
285372 press2 6fcdde large 1531742639

Over David Yarrow

David Yarrow begon al jong met fotograferen. Als 20-jarige werkte hij als fotograaf voor The Times in de voetbalstadions bij de wereldbekerfinale in Mexico City. Op de dag van de huldiging maakte David de beroemde foto van Diego Maradona die de wereldbeker vasthield. Door die foto werd hij daarna veelvuldig gevraagd om te fotograferen bij de Olympische Spelen en diverse andere sportevenementen. Pas vele jaren later ontdekte hij zijn ware passie in het vastleggen van de natuur. Tegenwoordig heeft David een stevige reputatie opgebouwd als een van de best verkopende kunstfotografen ter wereld.

David Yarrow en Kim Feenstra maakte in deze serie gebruik van de volgende body’s en objectieven:

D850

D750

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR

AF-S NIKKOR 24–70mm f/2.8E ED VR

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Volg het avontuur van Kim en David op IAMBLACKANDWHITE.nl

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.