Nikon kondigt ontwikkeling van de AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR aan

Draagbaar teleobjectief met vaste brandpuntsafstand en superieure optische prestaties

Nikon kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de FX-formaat AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR, een superteleobjectief met een vaste brandpuntsafstand.

Dit krachtige AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR-objectief is aanzienlijk kleiner en lichter dan andere objectieven met dezelfde brandpuntsafstand doordat gebruik wordt gemaakt van een Phase Fresnel-lenselement zoals ook te vinden is bij de in 2015 geïntroduceerde AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR-objectief. Dit compacte objectief maakt fotograferen uit de hand aanzienlijk makkelijker en is daardoor uitermate geschikt voor allerlei verschillende opnameomstandigheden zoals het vastleggen van sportevenementen of het fotograferen van onvoorspelbare bewegingen bij wilde dieren.

 

De introductiedatum en adviesprijs van het objectief worden later bekendgemaakt.

 

Het PF-lenselement (Phase Fresnel) van Nikon

Het PF-lenselement (Phase Fresnel) is ontwikkeld door Nikon en biedt een superieure correctie van chromatische aberratie wanneer het wordt gecombineerd met een gewoon lenselement van glas. Door het gebruik van een PF-lenselement kan met minder lenselementen een opmerkelijk compact en licht objectief worden gerealiseerd.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon Europe, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.