Nikon introduceert de COOLSHOT PRO STABILIZED-laserafstandsmeter voor golfers

Nikon kondigt vandaag de introductie aan van de COOLSHOT PRO STABILIZED-laserafstandsmeter voor golfers, het nieuwe vlaggenschip dat een verbeterde versie is van de modellen uit de COOLSHOT 80-serie.

De COOLSHOT PRO STABILIZED heeft de vibratiereductie van de COOLSHOT 80-modellen, maar dan in een kleinere en lichtere body. Hij heeft een makkelijk afleesbaar rood intern OLED-display met een automatische helderheidsfunctie die het display automatisch bijregelt op basis van de hoeveelheid omgevingslicht. De meettijd is verkort tot ongeveer 0,3 seconden. De waterdichte en condensvrije body biedt bescherming tegen onverhoedse regen en waterspatten.

De COOLSHOT PRO STABILIZED beschikt verder over een werkelijkeafstandsindicator: een groene led voor op het apparaat knippert bij gebruik van de stand voor de werkelijke afstand. Dit betekent dat hij kan worden gebruikt bij officiële golfwedstrijden* waarbij afstandsmeters toegestaan zijn. Het apparaat geeft immers duidelijk aan dat de functie voor het meten van de helling (ID-technologie) niet actief is.

 

De COOLSHOT van Nikon biedt zekerheid over de afstand, zodat de gebruiker bij elke slag meer tijd heeft om strategische beslissingen te nemen en zich te focussen.

 

Alles wat u van een laserafstandsmeter voor golfers verwacht, is nu te vinden in de nieuwe COOLSHOT PRO STABILIZED. Met zijn verbeterde bediening en meetgemak is dit apparaat bij uitstek geschikt voor golfers die voor het eerst een laserafstandsmeter gebruiken en voor iedereen die meer wil dan een gewone laserafstandsmeter.

 

*Ga na wat de lokale regels zijn voordat u een COOLSHOT gebruikt tijdens een officiële wedstrijd.

Belangrijkste kenmerken

 

・ Meetbereik: 7,5-1090 m

・ STABILIZED verwijst naar de stabilisatiefunctie die wordt gebruikt om het meten van de afstand tot de vlag op grotere afstand te vergemakkelijken door het trillen van de hand te compenseren.

Het effect van de vibratiereductie: beeldvibraties in de zoeker als gevolg van handtrillingen (sinusgolven) worden verminderd tot ca. 1/5 of minder*1.

・ Het rode interne OLED-display vergemakkelijkt het kijken in elke situatie. Automatische helderheidsinstelling zorgt dat de helderheid van het display steeds aangepast is aan de hoeveelheid omgevingslicht.

・ Snelle en stabiele metingen ongeacht de afstand – HYPER READ is sterk verbeterd en geeft de meting nu weer binnen ca. 0,3 seconden.

・ LOCKED ON-technologie met aanduiding in het groen*2: het LOCKED ON-symbool licht groen op en informeert u over de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp. Bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen, wordt de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp weergegeven met een LOCKED ON-symbool in de zoeker. Zo is het op de golfbaan, zelfs met bomen op de achtergrond, duidelijk dat de afstand tot de vlaggenstok is gemeten.

・ In de stand Golf wordt de afstand met hellingcorrectie weergegeven (horizontale afstand ± hoogte), een leidraad voor hoe ver de bal moet worden geslagen. Handig bij het spelen op golfbanen met hoogteverschillen – ID (hellen/dalen) technologie.

・ Werkelijkeafstandsindicator: een speciale led-indicator wordt gebruikt om aan te geven dat de functie voor het meten van de helling (ID-technologie) niet actief is. Wanneer de stand voor de werkelijke afstand wordt gebruikt, knippert deze led in de kleur groen (bij ingeschakeld apparaat). Zo kunnen omstanders eenvoudig zien dat de functie voor het meten van de helling (ID-technologie) niet wordt gebruikt. Deze led-indicator kan ook worden uitgeschakeld.

・ De meetmethode Prioriteit eerste doel wordt gebruikt.

Bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen wordt de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp weergegeven. Dit is handig bij het bepalen van de afstand tot een vlaggenstok op greens omringd met bomen.

・ Weergave van de gemeten afstand in stappen van 0,5 m

・ Eenmalige of continue meting (tot 8 seconden)

・ Hoogwaardige kijker met 6x vergroting en meerlaagse coating voor een duidelijk en helder beeld

・ Groot kijkcomfort door groot oculair (18 mm)

・ Grote beeldhoek (7,5 graden)

・ Grote oogafstand laat brildragers comfortabel kijken

・ Dioptrieregeling

・ Compact bodyontwerp staat garant voor een comfortabele hantering

・ Waterdicht en condensvrij

・ Groot temperatuurbereik: -10 °C tot +50 °C

Prijs en beschikbaarheid

De COOLSHOT PRO STABILIZED is vanaf 25 mei 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €549,- incl. BTW.

*1 Op basis van de meetnormen van Nikon.

*2 Eenmalige meting: wanneer bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp wordt weergegeven, verschijnt het LOCKED ON-symbool. Continue meting: wanneer de weergegeven cijfers veranderen omdat er op een nabijer onderwerp wordt gericht, verschijnt het LOCKED ON-symbool.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.