Nikon D850 en D7500 bekroond met "Red Dot Award: Product Design 2018"

Nikon kondigt met trots aan dat twee van haar digitale SLR-camera's, de D850 en D7500, de "Red Dot Award: Product Design 2018" hebben ontvangen.

Digitale SLR-camera: Nikon D850

De D850 werd gewaardeerd vanwege zijn fantastische beeldkwaliteit en voortreffelijke prestaties bij hoge snelheden. Het ergonomische, stroombesparende, stofbestendige en druipwaterdichte design en de allernieuwste geavanceerde functies maken deze camera tot de ideale keuze voor professionele fotografen, aldus de jury.

Digitale SLR-camera: Nikon D7500

De D7500 biedt dezelfde indrukwekkende beeldkwaliteit als de veelgeprezen D500, maar dan in een compactere en lichtere camerabody. Dankzij de beeldsensor met 20,9 miljoen pixels, Nikon’s EXPEED 5-beeldverwerkingsprocessor en het grote ISO-bereik produceert deze camera kraakheldere beelden met een hoge resolutie. Bovendien kunnen videomakers 4K/UHD-films opnemen.

De Red Dot Design Award is een prestigieuze internationale ontwerponderscheiding die wordt gesponsord door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen. In de categorie “Red Dot Award: Product Design 2018” werden dit jaar meer dan 6300 inzendingen uit 59 landen beoordeeld door gerenommeerde experts uit de hele wereld. Daarbij werd gekeken naar aspecten zoals innovatie, functionaliteit en duurzaamheid. De winnende producten worden gedemonstreerd tijdens een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in Essen (Duitsland), welke plaatsvindt van 10 juli tot 5 augustus 2018.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.