Tips voor een mooi kerstportret

Faces of Christmas

Nikon brengt een nieuwe serie fotoportretten uit van mensen die er achter de schermen voor zorgen dat Kerstmis een groot feest is. Fotografe Paloma Parrot tipt haar favoriete camera en objectieven om een mooi kerstportret te maken.

Amsterdam, 7 december 2017: In een originele en feestelijke fotoserie, uitgebracht door Nikon, reist de Duitse fotografe Paloma Parrot door Europa om de mensen vast te leggen die werken aan enkele van onze meest geliefde kersttradities. 

 

De portretten laten de mogelijkheden van NIKKOR-objectieven zien en zoomen in op de mensen die er achter de schermen aan werken om van de kerstvieringen in Europa een echt feest te maken. Van een rendierhouder uit Lapland tot een kerstbomenkweker uit Denemarken, van Britse drukkers van sokken en kaarten tot een Duitse speelgoedmaker: deze exclusieve fotoreeks toont de vaardigheden en het ambachtelijke vakmanschap van dit feestelijke seizoen.

Julie Tuner, maker van hobbelpaarden, spijkert manen op een handgemaakt paard

Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Mike Wallace, hoofdbakker, staat voor meer dan 100 van zijn huisgemaakte kerstcakes

Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Paloma Parrot over haar serie: "Als portretfotograaf ben ik op zoek naar fotoapparatuur met een zeer accurate onderwerpherkenning en uitmuntende prestaties die me de vrijheid en mogelijkheid bieden om het verhaal van de gefotografeerde over te brengen met slechts één camera en één objectief. Beide objectieven die ik voor deze serie heb gebruikt, boden me de flexibiliteit om intieme portretten te fotograferen, terwijl ik deze mensen in het hart van hun werkomgeving plaatste om hun rol in de feestelijkheden rond de kerst vast te leggen."

 

Paloma Parrot maakte de foto's met Nikon's nieuwe topmodel DX-formaat D-SLR, de D7500, en de volgende NIKKOR-objectieven:

·         AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Dit krachtige, compacte, allround DX-zoomobjectief dekt probleemloos een bereik van groothoek tot tele, waardoor dit geschikt is voor de meeste opnamesituaties, van intieme portretten tot reisfotografie. Nikon's indrukwekkende vibratiereductie zorgt ervoor dat beelden altijd scherp zijn, terwijl de lichte behuizing van het objectief goed in evenwicht is met de camera .

·         AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Dit lichtsterke vast-brandpunt-objectief van 50 mm heeft een groot maximaal diafragma van f/1.4 dat ideaal is voor opnamen bij weinig licht of wanneer een kleine scherptediepte gewenst is. Het is ook voorzien van Nikon's exclusieve Silent Wave Motor (SWM) voor een snelle, stille autofocus.

Jade Downer, kaartenmaker, in haar eigen zeefdrukkerij                                               

Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Upi Virkkula, rendierhouder, met zijn kudde rond voedertijd

Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Fotografen die na het zien van de serie 'Faces of Christmas' willen experimenteren en hun portretfotografie naar een hoger plan willen tillen, kunnen hier profiteren van een cashback-aanbieding voor de NIKKOR-objectieven en camera uit deze campagne: https://www.nikonactie.nl/100years/cashback-aanvragen/

Over Paloma Parrot

Paloma Parrot is een Duitse fotografe uit Dortmund. Al meer dan 20 jaar deelt ze haar perspectief van achter de camera. Ze staat bekend om haar minimale, grafische stijl, geheel in overeenstemming met haar devies: 'minder is altijd meer'.

www.instagram.com/palomaparrot/?hl=nl

takingpicturesofwhatever.tumblr.com/

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.