Nikon Nederland sponsort New Dutch Photography Talent 2018

Nikon en GUP Magazine zetten aanstormend fotografietalent in de kijker

Amsterdam, 24 november 2017 - Nikon en GUP Magazine presenteren vandaag 100 nieuwe opkomende fotografen tijdens de boekpresentatie van New Dutch Photography Talent (New) 2018 in het Amsterdamse art’otel. In deze toonaangevende publicatie worden jaarlijks honderd opkomende fotografen gepresenteerd. New is een initiatief van de makers van GUP Magazine en wordt mede mogelijk gemaakt door Nikon in het kader van het 100-jarig bestaan.

New biedt in Nederland geboren of werkzame fotografen een internationaal platform en brengt nieuwe fotografie van Nederlandse bodem onder de aandacht bij liefhebbers en professionals. Het is een bron van inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, en bovendien een boek vol vers onontdekt talent. Uit de honderden inzendingen heeft de redactie van GUP Magazine een zorgvuldige selectie van 100 fotografen gemaakt. New 2018 is voorzien van een voorwoord door Roy Kahmann, oprichter en eigenaar van New Dutch Photography Talent. Met 420 pagina’s is het dé stijlbijbel voor artdirectors, curatoren, verzamelaars, liefhebbers en collega-fotografen.

 

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, over deze samenwerking: “Nikon is zeer trots op de samenwerking met New waarbij we opkomende fotografen in de schijnwerpers zetten. Nikon viert dit jaar het 100-jarige jubileum. In de afgelopen eeuw heeft Nikon een bepalende rol gespeeld bij het veranderen van de wereld van fotografie. 2017 is daarom een jaar waarin we verhalen, foto’s en adviezen die een eeuw verbeelding hebben vormgegeven delen. Het is fantastisch dat we samen met GUP nieuw fotografietalent kunnen eren en zo ons vizier ook richten op de komende 100 jaar.”

 

De zeven voorgaande edities van New Dutch Photography Talent zijn allen nagenoeg uitverkocht. Naast het commerciële succes werden de boeken positief ontvangen door de media en critici. Maar het belangrijkst is dat New als opstap geldt voor startende talenten die een carrière in de fotografie beginnen. Een publicatie in New is voor veel fotografen een goede manier om in contact te komen met agentschappen, werk tentoon te stellen, en opdrachten binnen te slepen. Het boek wordt verspreid onder musea, kunstcritici, agentschappen, reclamebureaus en andere professionals uit de wereld van fotografie.

 

De tentoonstelling met het werk van alle talenten is te zien in 5&33 Gallery van het Amsterdamse art’otel van 25 november tot eind januari 2018.

 

Verkoopprijs                     €25,00

Omslag                                                 Hardback

Aantal pagina’s                                   420

Distributie                                           Idea Books, worldwide

Oplage                                                 3,000

Afmeting                                              166×225 mm

Uitgever                                                x publishers, 2017 ISBN                                                     9789082483352

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.