De gloednieuwe Nikon D850: uitzonderlijke beeldkwaliteit ligt nu binnen handbereik

Nikon introduceert vandaag de D850 en biedt full-frame fotografen daarmee de ultieme combinatie als het op resolutie, snelheid en de lichtgevoeligheid van de sensor aankomt. Van de studio tot de meest afgelegen plekken ter wereld: deze FX-formaat D-SLR levert uitstekende prestaties en uitzonderlijke mogelijkheden, zelfs onder de lastigste lichtomstandigheden.

Of ze nu gespecialiseerd zijn in natuur-, huwelijk- of modefotografie, commerciële sportfotografie en/of filmproductie, de D850 biedt fotografen en videografen die in zeer concurrerende disciplines werken de creatieve flexibiliteit die ze nodig hebben om uit te blinken. De lichtgevoelige FX-formaat sensor heeft een zeer hoog oplossend vermogen van ISO 64-25.600 en gebruikt een effectieve resolutie van 45,7 megapixels om beelden van 45,4 MP te produceren. Het nieuwe gapless on-chip lens design met BSI technologie (belichting via de achterzijde) levert uitzonderlijke details op en een zeer groot dynamisch bereik. De beeldsnelheid kan worden opgevoerd tot 9 bps bij gebruik van de optionele MB-D18 multifunctionele battery grip. Filmmakers kunnen nu onder andere profiteren van full-frame 4K-UHD-film opnames zonder cropfactor, dramatische Full HD slow-motion mogelijkheden tot 120p en nauwkeurige manual focus met focus peaking. Bovendien beschikt deze camera over een 4K/UHD time-lapse-functie en kunnen er indrukwekkende 8K intervalopnames gecreëerd worden dankzij de imponerende hoge resolutie sensor.

Een andere nieuwe functie die extra flexibiliteit biedt, is de mogelijkheid om RAW-beelden te schieten in het formaat Groot, Middel of Klein. In de nieuwe stand Stil fotograferen kunnen in Live View volledige resolutie beelden vastgelegd worden zonder spiegel of sluitergeluid. De nieuwe autofocusstand Superfijn-AF is eveneens beschikbaar in Live View en zorgt voor nog nauwkeurigere scherpte in macro-opnamen. Bovendien is dit de allereerste D-SLR die beschikt over een ingebouwde focus-stacking stand, de camera maakt dan automatisch tot 100 foto's en verplaatst de focus positie automatisch van startpunt tot eindpunt, ideaal voor macro, product en/of landschapsfotografie.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, over deze camera: “De D850 is zo veelzijdig dat het lijkt alsof je werkt met drie camera's in één. Of je nu flexibel moet zijn als het gaat om het aantal megapixels, bestandsgrootte, snelheid of ISO, de D850 blinkt overal in uit. Het is een slimme investering voor de fotograaf die op alles voorbereid moet zijn en altijd het beste resultaat moet leveren.”

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon D850 is verkrijgbaar vanaf 7 september 2017. De consumentenadviesprijs van de D850 body is €3799.

 

Livestream

Little Shao, veelzijdig fotograaf en Nikon ambassadeur, heeft de afgelopen maanden het bijzondere privilege gehad om al te werken met de D850. Via zijn straatfotografie legt hij de schoonheid en kracht vast die bij dans en beweging hoort. Speciaal voor Nikon Nederland is Little Shao overgevlogen vanuit Parijs om vanavond in een besloten meeting zijn bevindingen te presenteren voor een select aantal genodigden. Wil je meekijken met deze unieke bijeenkomst? Volg dan vanaf 20.00 uur onze livestream via de @NikonNederland Facebookpagina! Deze ochtend volgt er nog een aankondiging van de livestream op de @NikonNederland Facebookpagina, waardoor je met een simpele druk op de knop een herinnering in kunt stellen voor vanavond.

Overzicht van de belangrijkste functies

Resolutie: FX-formaat BSI CMOS-sensor (met belichting via de achterzijde zonder optisch laagdoorlaatfilter) van 45,7 effectieve megapixels, resulterend in detailrijke bestanden van 45,4 MP.

Snelheid: fotografeer met 7 beelden per seconde, of schiet beelden in volledige resolutie met 9 bps in combinatie met de MB-D18 multifunctionele battery grip en EN-EL18B accu (van de D5).

Lichtgevoeligheid: de krachtige EXPEED 5-beeldprocessor produceert uitzonderlijk heldere beelden over het hele ISO-bereik van 64-25.600, dat uitbreidbaar is tot ISO-equivalent 32-102.400*.

Precisie: hetzelfde uitstekende 153-punts AF-system als dat van de D5, Nikon’s topmodel D-SLR, biedt gevoeligheid tot -4 LW op het middelste scherpstelpunt (ISO 100, 20 °C) en lichtmeting tot -3 LW.

4K-video zonder cropfactor: neem full-frame 4K/UHD-films op 30p op, zonder beperkingen van de cropfactor. Neem meer dan drie uur op met de MB-D18 multifunctionele battery pack.

Ingebouwde 4K-time-lapse-films: neem spectaculaire 4K-time-lapse-films op. Dankzij de 45,7 MP sensor is het ook mogelijk om in de nabewerking spectaculaire 8K-time-lapse-films te maken.

Flexibiliteit van RAW: schiet RAW-beelden van 45,4 MP in het formaat Groot, RAW-beelden van 25,6 MP in het formaat Middel of RAW-beelden van 11,4 MP in het formaat Klein (voor Middel en Klein wordt 12-bits compressie zonder verlies gebruikt).

Elke omgeving: dankzij de uitgebreide weerbestendige afdichting is de D850 bestand tegen extreme omstandigheden. Dezelfde knopverlichting die toegepast is op de Nikon D5, zorgt ervoor dat de camera ook in het donker gemakkelijk kan worden bediend.

Snelle opslagmedia: in de twee kaartsleuven kun je een UHS-II SD-kaart en een XQD-kaart plaatsen: de snelst mogelijke combinatie.

 

*ISO-waarde 32 is niet beschikbaar bij video-opnamen.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.