Winnaars Nikon Photo Contest 2016-2017 bekendgemaakt

Nikon heeft met trots de winnaars van de Nikon Photo Contest 2016-2017 bekendgemaakt. De Nikon Photo Contest wordt al sinds 1969 georganiseerd en is uitgegroeid tot een van de grootste internationale fotowedstrijden ter wereld. Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Nikon werd er dit jaar ook een 100th Anniversary Award uitgereikt met het thema “Celebration”.

 

In totaal hebben er dit jaar 21.511 fotografen uit 170 verschillende landen en regio’s hun werk ingestuurd. Dit heeft uiteindelijk maar liefst 76.356 beelden opgeleverd. In termen van het aantal landen en regio’s waaruit de diverse inzendingen zijn verstuurd, is de Nikon Photo Contest nog nooit zo succesvol geweest.

 

Winnaars Nikon Photo Contest 2016-2017

Zoals bij iedere editie werd de jury gevormd door een panel van internationale fotoprofessionals uit diverse domeinen, dit jaar geleid door de wereldberoemde grafisch ontwerper en kunstdirecteur Neville Brody. Over de Nikon Photo Contest 2016-2017 zei Brody het volgende: “De inzendingen varieerden enorm in hun onderwerp: van sommige beelden werd je direct blij, terwijl ook een grote hoeveelheid van de beelden een politieke insteek hadden of een filosofische kijk boden op de wereld. De winnaars zelf lieten zien dat zij oog hebben voor de artistieke invulling van hun foto’s en dat zij in staat zijn om een verhaal te vertellen. Wereldwijde zorgen en problemen zijn vastgelegd en uitgedrukt in beelden die de realiteit aan het licht brengen – het zijn beelden die ons helpen beter te begrijpen wie we werkelijk zijn en beelden die ons blootstellen aan de grotere waarheden van de wereld waarin we leven”.

 

De deskundige jury ging dit jaar op zoek naar een winnaar van de “Nikon 100th Anniversary Award”, terwijl de winnaar van de “Most Popular Entry Award” is gebaseerd op de stemmen van de deelnemers zelf. Vervolgens heeft de jury uit alle inzendingen voor deze categorieën een overall winnaar geselecteerd, die met de “Grand Prize” naar huis is gegaan. De winnaars van de “Nikon 100th Anniversary Award”, de “Most Popular Entry Award” en de “Grand Prize” staan hieronder. Bovendien heeft de jury per categorie en format (een enkele foto, een fotoserie en video) een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.

“Nikon 100th Anniversary Award”

Winnaar: Annamaria Bruni (Italië)

“Greeting to the Sun”

“Most Popular Entry Award”

Winnaar: Dorte Verner (Verenigde Staten)

“Disappearing fishing method by Moken”

“Grand Prize”

Winnaar: Yuanyuan Tian (China)

“休 (Break Time)”

Voor meer informatie en het jurycommentaar van alle winnende foto’s kun je terecht op de website van de Nikon Photo Contest 2016-2017: http://www.nikon-photocontest.com/en/

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.