Groothoek. Ultragroothoek. Fisheye: Nikon introduceert drie nieuwe NIKKOR-objectieven voor fascinerende mogelijkheden

248825 afs fisheye 8 15e f91d7f large 1496217672

Nikon breidt haar assortiment objectieven uit met het allereerste NIKKOR-fisheye-zoomobjectief voor FX-formaat, een nieuw lichtsterk objectief met een vaste brandpuntsafstand van 28mm voor FX-formaat en een ultragroothoekzoomobjectief voor DX-formaat. Voor fotografen die graag meer ruimte creëren en perspectieven overdrijven, bieden deze drie objectieven fascinerende mogelijkheden.

Fotografen van evenementen, bruiloften, portretten, reizen en landschappen krijgen meer vrijheid om hun verhaal te vertellen met de nieuwe AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Deze nieuwste toevoeging aan Nikon's veelgeprezen NIKKOR f/1.4-assortiment is een objectief dat een buitengewone artistieke zeggenschap mogelijk maakt bij elk soort licht. Fotografen die extreme beeldhoeken willen vastleggen, kunnen daarnaast met het eerste fisheye-zoomobjectief van Nikon variëren tussen een rond perspectief en een beeldvullende compositie. De geavanceerde optische constructie van het AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm-objectief garandeert dat de veelzijdigheid niet ten koste gaat van de kwaliteit. DX-fotografen die graag indrukwekkende standpunten willen verkennen, zullen het nieuwe AF-P DX NIKKOR 10-20mm VR-zoomobjectief zeker waarderen. Dit lichte groothoekzoomobjectief is zeer gebruiksvriendelijk en geschikt om overal mee naartoe te nemen. Het produceert een uitmuntende beeldkwaliteit en biedt zeer veel waar voor zijn geld. Het is de perfecte metgezel voor Nikon's handzame DX-formaat D-SLR's met hoge resolutie.

 

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux over de drie nieuwe NIKKOR-objectieven: “Fotografie is een aantrekkelijke manier om verhalen te vertellen en een weids perspectief vormt daarbij een sterke manier om een unieke kijk op de wereld te geven. We zijn er dan ook trots op dat we drie nieuwe groothoekmodellen aan het assortiment NIKKOR-objectieven kunnen toevoegen. Elk objectief vertegenwoordigt nieuwe mogelijkheden: een frisse blik om verhalen te vertellen met de buitengewone beeldkwaliteit waar NIKKOR om bekendstaat.”

 

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED: twee fisheye-effecten in één objectief. Wissel in een handomdraai van een circulaire fisheye van 8mm naar een beeldvullende fisheye van 15mm. Verwacht prachtige beelden van hoge resolutie die van hoek tot hoek scherp zijn, zelfs bij de maximale diafragma-instelling van f/3.5, en profiteer van de kortste scherpstelafstand van 0,16m. Het objectief heeft een robuuste stofbestendige en druipwaterdichte constructie en een gecombineerde zonnekap-objectiefdop.

 

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED: volg je visie en vertel je verhaal. Leg elk detail vast met nóg meer detail. Profiteer van de buitengewone esthetische zeggenschap bij elk soort licht en van het uitmuntende oplossend vermogen, zelfs als je fotografeert met het grootste diafragma. De kortste scherpstelafstand van slechts 0,28 m biedt extra veelzijdigheid. Het objectief is stofbestendig en druipwaterdicht en kan daarom betrouwbaar worden ingezet bij zwaar weer.

 

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR: dwaaltocht door dramatische perspectieven. Met zijn brandpuntsafstand van 10-20mm en kortste scherpstelafstand van 0,22m maak je eenvoudig prachtige opnamen van grootse luchten tot beeldvullende close-ups. De vibratiereductie (VR) van dit gloednieuwe NIKKOR-objectief voorkomt vage beelden en zorgt voor scherpere foto's bij weinig licht. De AF-P-stappenmotor zorgt voor een soepele, snelle en bijna geluidloze autofocus, wat een extra voordeel is wanneer je films opneemt.

 

Prijzen en beschikbaarheid. De AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED is verkrijgbaar vanaf midden juni en de consumentenadviesprijs bedraagt €1539. De AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED en AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR zijn verkrijgbaar vanaf eind juni voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk €2469 en €399.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.